TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası bugün sona eriyor!

Bugün TOKİ tarafından yapılan son duyuru ile birlikte geçtiğimiz ay hayata geçirilen indirim kampanyasının bugün sona ereceği öğrenildi.
TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası bugün sona eriyor!

Geçtiğimi ay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tarafından yapılan açıklamalarda "2022 haziranından önce yapılan konutlar için yakında arkadaşlarımız kampanya başlatacaklar. Borcunu peşin kapatmak isteyenlere yüzde 25 indirim yapılacak." şeklinde ifadeler ile TOKİ konutu alan vatandaşlar için yüzde 50 indirimin uygulanacağı ifade edildi. Durum bu şekilde olunca da vatandaşlar tarafından bu indirim kampanyasından nasıl faydalanabilecekleri hakkında da merak edilenler araştırılmaya başlandı.

Yapılan açıklamaların ardından indirim uygulaması kapsamında kimlerin faydalanabileceği, nasıl başvuru yapılabileceği gibi pek çok detay merak konusu oldu.

2022 YILI KONUTLARINA DİKKAT!

TOKİ tarafından uygulanan bu kampanyaya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından resmi internet adresleri üzerinden yayımlanan duyuruda indirimden faydalanabilecek olan kişiler şu şekilde açıklandı;

"İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2022 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak. Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler."

screenshot-217.png

BAŞVURULAR BUGÜN SONA ERİYOR!

Bugün sona erecek olan vatandaşlar için TOKİ'nin resmi internet adresi üzerinden tüm detaylara yer verildi. Bu kapsamda son başvuru tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlayan kişilerin yüzde 25 oranında indirim alınabileceği gibi borcunu tamamen kapatamayacak fakat borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanma imkanı sunulacağı öğrenildi.

Haber Editörü