TOKİ'den yüzde 35 peşinatla arsa satışları başladı! 42 ilde açık artırmaya sunulacak

Bugün TOKİ tarafından yapılan son duyuru ile birlikte 42 ilde açık artırma ile arsa satışlarının yapılacağı açıklandı.
TOKİ'den yüzde 35 peşinatla arsa satışları başladı! 42 ilde açık artırmaya sunulacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan açıklama ile birlikte toplamda 42 ilde arsa satışlarının yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda açık artırmaya katılmak isteyen vatandaşlar tarafından da satışların yapılacağı iller de merak konusu haline geldi.

42 İLDE ARSA SATIŞLARI YAPILACAK!

Bundan kısa bir süre önce yine TOKİ tarafından konut ve iş yeri satışlarının yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamaya göre "Afyonkarahisar, Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sakarya, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat" illerinden konut satışlarının yapılacağı belirlenmişti.

Şimdi ise TOKİ tarafından yeniden yapılan duyuruya göre yüzde 35 peşinat ve 48 ay vade imkanı ile vatandaşlara açık artırma yöntemi ile arsa satışlarının yapılacağı öğrenildi.

ARSA SATIŞI YAPILACAK İLLER!

Gelen ilk bilgilere göre arsa satışlarının yapılacağı iller şu şekildeydi; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova'da bulunan 462 arsa açık artırmayla satılacak.

1-2 KASIM TARİHİNDE AÇIK ARTIRMAYA ÇIKACAK!

15 milyar 861 milyon 229 bin 931 lira olan yaklaşık 3 milyon 883 bin 551 metrekare büyüklüğündeki alan hakkında yapılan duyuruya göre 1 Kasım ve 2 Kasım 2023 tarihinde TOKİ İstanbul Hizmet Binası ve Ankara The Green Park Hotel'de açık artırmanın gerçekleştirilebildiği gibi emlakmuzayede'nin internet adresinden de tekliflerin verilebildiği ifade edildi.

Haber Editörü