TOKİ'den yüzde 25 indirim sürprizi! Murat Kurum açıkladı, yeni kampanya başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklaması yaparak TOKİ ödemelerinde yüzde 25 indirim kampanyasının yeniden başlayacağını duyurdu. TOKİ’nin yeni indirim kampanyası 24 Nisan’da başlayacak.
TOKİ'den yüzde 25 indirim sürprizi! Murat Kurum açıkladı, yeni kampanya başlıyor!

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın ev sahibi olmasını sağlayan, yine de çok sayıda iş yeri ve arsa satışı yapan TOKİ ile alakalı olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bu yeni gelişmeyi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı. TOKİ’nin artık gelenekselleşen yüzde 25 indirim kampanyası için yeni tarih resmen açıklandı.

TOKİ YENİ İNDİRİM KAMPANYASI!

TOKİ’nin yeni indirim kampanyasını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “TOKİ’mizle her yıl iki kere düzenlediğimiz indirim kampanyamızın zamanı geldi. 24 Nisan’da başlıyoruz! TOKİ’den konut ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse % 25 indirimden faydalanabilecek.” dedi.

24 NİSAN’DA BAŞLAYACAK!

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası ile alakalı olarak yeni tarih 24 Nisan şeklinde açıklandı. 24 Nisan tarihinden itibaren çok sayıda vatandaş yüzde 25 indirim kampanyası avantajından faydalanabilecekler. Bu kampanya TOKİ tarafından her yıl iki defa yapılıyor. Bu yollar vatandaşların TOKİ’ye olan borçlarının bir kısmı silinebiliyor. Peşin ödeme avantajını kullananlar kendilerine sağlanan bu imkan ile konut, iş yeri ve arsaları olduğundan çok daha ucuz bir fiyata alabiliyorlar. Arsalar için ise TOKİ yüzde 12,5 oranında indirim yapacak.

YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI NE İŞE YARAR?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasının sağladığı faydanın ne olacağı çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor. Öncelikle bu kampanyadan TOKİ’den daha önce konut, iş yeri ve arsa satın almış ve taksitle aydan aya borçlarını TOKİ’ye ödeyen vatandaşları kapsıyor. Bu vatandaşlar TOKİ’ye kalan borçlarının tamamını peşin ödeyerek yüzde 25 oranında indirim elde edebiliyorlar.

TOKİ'den yüzde 25 indirim sürprizi! Murat Kurum açıkladı, yeni kampanya başlıyor!

Örnek bir hesaplama yapılacak olursa geçmiş yıllarda bir vatandaş 500 Bin TL’ye TOKİ’den bir ev satın almış olsun. Bu konut için de peşinat ve taksitlerle beraber 100 Bin TL ödeme yapılmış olsun. Bu vatandaş yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanarak TOKİ’ye kalan 400 Bin TL’lik borcunun tamamını 300 Bin TL ödeyerek kapatabiliyor. 500 Bin TL’ye satı aldığı konut ise ona 400 Bin TL’ye mal olmuş oluyor.