TOKİ'den maliyet artışı açıklaması! Konut fiyatları değişecek mi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul’da inşa edilecek sosyal konutlar hakkında açıklama yapıldı. TOKİ meydana gelecek maliyet artışlarının vatandaşlara yansıtılmayacağını duyurdu.
TOKİ'den maliyet artışı açıklaması! Konut fiyatları değişecek mi?

TOKİ çeşitli sosyal konut kampanyaları ile Türkiye’nin 81 ilinde sosyal konutlar inşa etmeye ve bu konutların planlamasını yapmaya devam ediyor. Bugün TOKİ bir açıklama yayınlayarak 100 bin sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da inşa edilecek konutlara dair bilgilendirmede bulundu. Bu kapsamda İstanbul Tuzla’da inşa edilecek 5.750 konutluk projenin son durumu açıklandı.

TUZLA'DA İNŞA EDİLECEK 5.750 SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI

TOKİ’nin açıklamasında, “İdaremizce ülke genelinde dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik olarak 100 bin sosyal konut kampanyası ilan edilmiş ve bu kapsamda İstanbul Anadolu yakasında 5.750 konut planlanmıştır. Söz konusu proje için Tuzla ilçesi Aydınlı mahallesinde İdaremiz mülkiyetlerinin de bulunduğu bölgede proje alanı tespit edilmiş, kura ile 5.750 adet hak sahibi belirlenmiştir. “ ifadelerine yer verildi.

İLAVE ALANLAR EKLENDİ!

İstanbul’un Tuzla ilçesinde Aydınlı mahallesinde TOKİ 5.750 konutluk bir proje planlamıştı. Ancak bu proje alanının yeterli olmamasından dolayı Milli Savunma BakanlığI’na tahsis edilmiş olan Maltepe Nureddin Baransel Kışlası Atışokulu mevkii ve Tuzla Jandarma Komando Birliği’nin bulundu olan ilave proje alanı olarak belirlendi.

3.077 KONUTUN İNŞAATI BAŞLADI

Yeni bir imar planı yapılarak ilgili bölgeler için hazırlanan imar planlarına itirazların değerlendirildiği bildirildi. Bu şekilde konut alanları oluşturuldu ve mevcut askeri birlikler saha dışına alındılar. Bu işlemin ardından da planlanan 5.750 adet konutun 3.077 konutunda inşa süreci başlatıldı. Kalan konutlar için de ilgili alanlarda mülkiyet ve plan sorunları çözüldükten sonra mevcut işgalli yapılar yıkılıp inşaat çalışmalarına başlanılacak.

MALİYET ARTIŞLARI KONUT FİYATLARINA YANSITILMAYACAK!

TOKİ tarafından yapılan açıklamanın en can alıcı noktası ise yaşanan bu gecikmelerden dolayı ortaya çıkan maliyet artışları oldu. Meydana gelen maliyet artışlarının konut fiyatlarına yansıtılmayacağını duyuran TOKİ bu konuda vatandaşların mağdur edilmeyeceğini açıkladı. Vatandaşlar TOKİ ile hangi bedellerle anlaşmışlarsa o bedeller geçerli olacak ve ödemelerde sürpriz bir yükseliş meydana gelmeyecek.