TOKİ'den faizsiz konut kredisi! Ev alacaklara Ziraat Bankası üzerinden 396 Bin TL destek!

TOKİ’nin Ziraat Bankası üzerinden bazı vatandaşlara faizsiz konut kredisi verdiği bildirildi. TOKİ faizsiz konut kredisi kimlere, hangi koşullarda veriliyor? Faizsiz konut kredisi nasıl çekilir?
TOKİ'den faizsiz konut kredisi! Ev alacaklara Ziraat Bankası üzerinden 396 Bin TL destek!

Türkiye’de konut fiyatlarının oldukça artmasının ardından konut kredileri çok daha büyük önem kazandı. Konut kredisi çekmek isteyenler bankaların özel kampanyalar düzenleyerek düşük faiz arayışına giriyorlar. Bu imkanlar son dönemler de pek kullanılamıyor. Yalnızca orta gelirliler için düzenlenen konut kampanyasında şartları karşılayanlara 0,69 faizli konut kredisi imkanı sağlanıyor. Bunun yanında TOKİ’nin de bazı vatandaşlara faizsiz konut kredisi imkanı sunduğu belirtildi. Peki kimler TOKİ’den faizsiz konut kredisi kullanabilirler?

TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ İMKANI!

TOKİ tarafından uygulanan bu kredi imkanı ile ev alırken kullanılacak olan konut kredisine herhangi bir şekilde faiz uygulanmıyor. TOKİ’nin faizsiz konut kredisi imkanı çok uzun yıllardır yapılan bir uygulamadır. İlk defa 1971 yılında verilmeye başlanan bu krediden yararlanabilecekler kanunla belirlenmiştir. Kredi kapsamında herhangi bir sınırlama uygulanmamaktadır. Tüm satın alınan evler için bu krediyi kullanmak mümkündür.

KİMLERİN FAİZSİZ KONUT KREDİSİ ÇEKME HAKKI VER?

TOKİ’nin kimlere faizsiz konut kredisi verdiği de merak konusu oluyor. Bu konuda yasalarla ana çerçeve çizilmişti. Bu imkandan sadece şehit aileleri, terör malulleri ile onların dul ve yetimlerine yararlanma hakkı verilmiştir. Bu kapsama giren tüm vatandaşların TOKİ’den faizsiz konut kredisi kullanma hakları bulunmaktadır.

KREDİ NASIL KULLANILIR?

TOKİ’nin faizsiz konut kredisi kampanyasından yararlanma imkanına sahip olan vatandaşların bu krediyi nasıl çekecekleri yine TOKi tarafından açıklandı. Vatandaşlar satın almak istedikleri konutların tapu belgesi ile Ziraat Bankası’na başvurmaları gerekiyor. Bu başvuru ile beraber işlemler başlatılıyor ve koşulların uyması durumunda vatandaşlara faizsiz konut kredisi veriliyor. Bu faizsiz konut kredisi ile beraber Türkiye’nin 81 ilinde istenilen her yerde konut satın almak mümkündür.

KREDİ NASIL GERİ ÖDENİR?

Kredi geri ödemesi de belirli bir sistemde yapılmaktadır. Buna göre hak sahibi olup konut kredisi çekenlerin SGK’dan aldıkları ödemelerden her ay dörtte bir oranında kesinti yapılarak ödeme gerçekleştirilmektedir. Tüm maaş ve tazminat alacaklarının dörtte biri kesilerek kredi geri ödemesi gerçekleştirilmektedir.

NE KADAR KREDİ VERİLİYOR?

TOKİ faizsiz konut kredisinin bir limit sınırı bulunmaktadır. Bu limit her yıl Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından açıklanan yıllık fiyat artış oranı kadar arttırılmaktadır. 2023 yılında TOKİ faizsiz konut kredisi olarak 396.000 TL kredi kullandırılmaktadır.