TOKİ'den arsa sahibi yapacak proje için başvurular sona eriyor! Yüzde 35 peşinatla 433 arsa duyuruldu

Uygun maliyetler ile arsa sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre 433 arsanın satışa çıkacağı öğrenildi.
TOKİ'den arsa sahibi yapacak proje için başvurular sona eriyor! Yüzde 35 peşinatla 433 arsa duyuruldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından toplamda 433 arsanın 42 ilde açık artırmaya çıkacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru yapacak olan vatandaşlar için ödeme imkanı ve satışın yapılacağı iller hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yapılan duyurunun ardından arsa satışlarına ilişkin merak edilenler de artmaya başlamıştı. Daha önce konut ve iş yerleri için açık artırma tarihlerini duyuran TOKİ, Ekim ayı için de arsa satışlarının başladığını duyurmuştu. Yapılan bu duyurunun ardından uygun fiyata ve taksit imkanı ile arsa sahibi olmak isteyen kişiler açık artırmanın ne zaman yapılacağı, nasıl başvuruların gerçekleşebileceği gibi konular hakkında bilgiler gelmeye başladı.

SATIŞIN YAPILACAĞI İLLER BELLİ OLDU!

TOKİ tarafından gerçekleştirilecek olan bu satışlara ilişkin detayların merak edilmesinin ardından, açık artırma yolu ile satışların yapılacağı iller şu şekilde verildi;

"Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova"

Yukarıda verilen illerde yer alan arsaların ise muhammen bedeli 8.135.487.376,-₺ olan yaklaşık 3.329.519 m2 büyüklüğünde olduğu ifade edildi.

ARSALARI ÖDEME PLANI BELLİ OLDU!

Yayımlanan duyurunun ardından başvuru yapmak isteyen kişilerin alıcıların, konut, ticaret, sanayi ve turizm tesis alanı niteliğindeki arsalara yüzde 35 peşinat 48 ay vade ile sahip olabileceği ifade edildi. Bununla birlikte de satışa sunulan arsalar arasında Ankara’da konut, ticaret, sağlık tesis alanı, Diyarbakır’da konut ve ticaret, sanayi tesisi, İstanbul’da konut ve lojistik tesis alanı bulunduğu da öğrenilmiş oldu.

BAŞVURU İÇİN SON 3 GÜN!

Konu ile ilgili yapılan son açıklamada da nasıl başvuru yapılabileceği konusu yer almıştı. Bu kapsamda 1 ve 2 Kasım tarihleri arasında satışların açık artırma yolu ile satılacağı öğrenildi. Bununla birlikte de online olarak emlakmuzayede internet sitesinden yapılabileceği fakat internet üzerinden olduğu için kayıt işlemlerini 1 gün öncesinden yapmaları gerektiği ifade edildi.

1 Kasım'da açık artırma adresi; TOKİ İSTANBUL HİZMET BİNASI KONFERANS SALONU KÜÇÜKÇEKMECE/ İSTANBUL / saat 10:30

2 Kasım'da açık artırma adresi; BİLKENT OTEL VE KONFERANS MERKEZİ ÇANKAYA/ ANKARA / saat 10:30

Haber Editörü