TOKİ'den 150 bin TL peşinat ile iki ilde 2+1 3+1 konut sahibi olmak artık mümkün! Başvurular başladı

Uygun fiyata konut sahibi olmak isteyenler için TOKİ tarafından başlatılan kampanya kapsamında iki il için konut satışlarının başladığı öğrenildi.
TOKİ'den 150 bin TL peşinat ile iki ilde 2+1 3+1 konut sahibi olmak artık mümkün! Başvurular başladı

Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi artan fiyatların ardından zorlaşmaya başladıkça TOKİ tarafından da vatandaşları konut sahibi yapacak bir kampanya fırsatı duyuruldu. 2+1 ve 3+1 konutlar için belli bir miktar peşinat ve vade oranları ile konut sahibi olmanın artık oldukça kolay olduğu ifade edilmeye başlandı.

TOKİ'DEN İKİ İLDE KONUT SATIŞLARI BAŞLADI!

Hem Denizli hem de Gümüşhane illerinde başlayan konut satışlarına ilişkin başvurular bugünden itibaren başladı. Denizli Bozkurt ilçesindeki İnceler Mahallesi'nde yer alan 17 konut için yapılacak olan başvuruların bugün yani 2 Ekim tarihinde başladığı, 6 Ekim tarihinde ise sona ereceği öğrenildi. 11 Ekim tarihinde ise kuraların çekilerek konut sahiplerinin bulunacağı ifade edildi.

Gümüşhane Köse ilçesindeki Salyazı Mahallesi'nde yapılacak olan 104 konut için 25 Eylül tarihinde başvurular alınmaya başlamıştı. Bu kapsam başvuruların 11 Ekim tarihinde sona ererek kuraların ise 16 Ekim tarihinde gerçekleştirileceği öğrenildi.

tokii.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI!

Başvuruların başladığını ifade eden TOKİ'nin yayımladığı bu konutlara sahip olmak için başvuru yapacak vatandaşların sağlaması gereken şartlar şu şekilde verildi;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.