TOKİ sosyal konut kura sonucu Gümüşhane Merkez, Kürtün, Köse, Özkürtün isim listesi sorgulama ekranı

TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesinde kura çekimleri devam ediyor. Bugün Gümüşhane için sosyal konut kuraları çekilecek. TOKİ kura sonucu isim listesi sorgulama nasıl yapılır?
TOKİ sosyal konut kura sonucu Gümüşhane Merkez, Kürtün, Köse, Özkürtün isim listesi sorgulama ekranı

Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura heyecanı devam ediyor. TOKİ tarafından Türkiye’nin 81 ilinde inşa edilecek olan 250.000 adet sosyal konutun hak sahiplerinin belirlenebilmesi için süreç planlanan takvime göre ilerliyor. Açıklanan kura çekimi takvimine uygun bir şekilde bugün Gümüşhane’de yapılacak sosyal konutların hak sahipleri belirleniyor.

GÜMÜŞHANE KURA ÇEKİMLERİ BAŞLADI!

TOKİ’nin Gümüşhane’de inşa edeceği sosyal konutlar için noter huzurunda kura çekimleri başladı. Açıklanan planlamaya göre Gümüşhane Merkez’de 130, Kürtün ilçesinde 44, Köse ilçesinde 54, Özkürtün ilçesinde 88, Merkez Arzularkabaköy’de 82 adet sosyal konut için kura çekimi gerçekleştirilecek. Bu kura çekimlerinin neticesinde isimleri kurada çıkan vatandaşlar sosyal konutları satın alma hakkı elde edecekler. Bu kişiler TOKİ ile sözleşme yaparak sosyal konut sahibi olabilmek adına çok büyük bir adım atmış olacaklar.

TOKİ sosyal konut kura sonucu Gümüşhane Merkez, Kürtün, Köse, Özkürtün isim listesi sorgulama ekranı

KURA ÇEKİMLERİ İÇİN DUYURU YAPILDI!

TOKİ tarafından bir duyuru yapılarak gerçekleştirilen kura çekimlerinin takip edilebileceği açıklandı. Buna göre vatandaşlar TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden noter huzurunda yapılan kura çekimlerini canlı olarak izleyebilecekler. Tamamen şeffaf bir sistem ile gerçekleştirilen kura çekimleri bu şeffaflık adına canlı yayınlanıyor. İsteyen vatandaşlar bu yayınları takip ederek kura çekimlerinde çıkan isimleri görebiliyorlar.

SOSYAL KONUT KURA SONUCU NEREDEN ÖĞRENİLİR?

TOKİ sosyal konut kura sonuçları en çok araştırma yapılan konular arasında yer alıyor. Bu kura sonuçlarını öğrenmek isteyen bazı vatandaşlar isim listesi sorgulama işlemini nasıl yapabileceklerini merak ediyorlar. Bunun için TOKİ’nin E-Devlet hizmetine girilmesi gerekiyor. Buradan yapılacak sorgulama ile isim listesine erişilebiliyor. TOKİ her gün yapılan kura sonuçlarına ait isim listelerini E-Devlet üzerinden yayınlayıp vatandaşlara sorgulama yapma imkanı veriyor.