TOKİ sosyal konut Ankara ve Hatay kura sonucu isim listesi sorgulama 3 Ocak 2023!

TOKİ sosyal konut kura sonuçları isim listeleri merak ediliyor. Bugün Ankara’da 1.271 ve Hatay’da 850 sosyal konutun hak sahipleri belli oluyor. TOKİ kura sonucu sorgulama nasıl yapılır?
TOKİ sosyal konut Ankara ve Hatay kura sonucu isim listesi sorgulama 3 Ocak 2023!

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın ev sahibi olabilmek için başvuru yaptığı sosyal konut projesinde kura aşaması devam ediyor. 81 ilde TOKİ’nin planlamasıyla kura çekimleri yapılıyor. Bu kura çekimlerinde sosyal konutları satın alacak vatandaşlar belirleniyor. Noter huzurunda şeffaf bir şekilde çekilen kuralarda bugün Ankara’da ve Hatay’da talihli vatandaşlar belli oluyor.

ANKARA VE HATAY SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ YAPILIYOR

Türkiye’de sosyal konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar başvurularını 31 Ekim 2022 tarihinde tamamlamış ve kura çekimlerini beklemeye başlamışlardı. TOKİ kura takvimi planlaması ile her gün farklı kentlerde kura çekimi yapılıyor. Bugünün planlamasına göre Ankara ve Hatay’da kuralar çekiliyor.

TOKİ’nin verdiği bilgilere göre Ankara’nın Ayaş ilçesinde 300, Şereflikoçhisar ilçesinde 311, Çamlıdere ilçesinde 100, Bala ilçesinde 160, Beypazarı ilçesinde 150, Evren ilçesinde 150, Nallıhan’da 100 sosyal konut için kura çekimi yapılacak. Aynı şekilde Hatay’da da kura çekimleri yapılacak. Programa göre Kırıkhan ilçesinde 350, Dörtyol ilçesinde 500 sosyal konutun hak sahipleri belli oluyor.

TOKİ sosyal konut Ankara ve Hatay kura sonucu isim listesi sorgulama 3 Ocak 2023!

TOKİ SOSYAL KONUT KURALARI NASIL TAKİP EDİLİR?

TOKİ’nin sosyal konut kura çekimlerini takip etmek isteyenler bunu nasıl gerçekleştirebileceklerini merak ediyorlar. TOKİ oldukça gelişmiş bir sistem kurdu. Kura çekimleri yapıldıkça bunu başta Youtube olmak üzere Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlıyor. Kura çekimlerini takip etmek isteyen vatandaşlar da bu canlı yayınları izleyerek isimlerinin kurada çıkıp çıkmadığını takip edebiliyorlar.

TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA!

TOKİ’den sosyal konut satın almak isteyen milyonlarca vatandaş olunca kura sonucu sorgulama işlemi de önem kazandı. Herkes kura çekimlerinin canlı yayınlarını takip etme vakti bulamayabiliyor. Bunun için de sosyal konut kura sonucu isim listeleri E-Devlet sistemine yükleniyor. Vatandaşlar E-Devlet üzerinden TOKİ kura sonucu isim listesi sorgulama işlemi yaparak isimlerinin listede olup olmadığını görebiliyorlar.