TOKİ son dakika çekiliş duyurusu yaptı kura çekimlerine ara verildi o tarihte tekrar başlayacak

8 milyon kişinin başvuru yaptığı ve 5 milyon kişinin kura çekimine katılmaya hak kazandığı TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde son dakika gelişmesi yaşandı. TOKİ kura çekilişlerine 7 günlük ara verildi. İşte yeni kura tarihleri!
TOKİ son dakika çekiliş duyurusu yaptı kura çekimlerine ara verildi o tarihte tekrar başlayacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından Eylül ayında başvurusu kabul edilmeye başlanan 250 bin sosyal konut projesinde bu sene yeni başvuru rekoru kırılmıştı. Yükselen konut fiyatları nedeniyle dar gelirli vatandaşların tek umudu TOKİ kalırken satışa sunulan 250 bin konut için bu nedenle tam 8 milyon kişi başvuru yapmıştı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklaması ile 5 milyon kişinin başvurusunun kabul edildiğini ilan etmişti. Başvurusu kabul edilen kişiler arasında hak sahiplerini belirlemek için TOKİ kura çekilişi yapılmaya başlanırken 7 Kasım tarihi itibari ile başlayan kura çekimlerinde yeni bir gelişme yaşandı. TOKİ kura çekilişlerine 1 haftalık ara verildi. 

TOKİ KURA TAKVİMİ 6 ETAP BEKLENİYORDU, ÇEKİLİŞLERE ARA VERİLDİ! 

TOKİ kura çekilişi için bu sene etaplar halinde tarihleri açıklamaya başlamıştı. Yapılan açıklama ile bugüne kadar 4 etap için kura çekilişleri tamamlanmış ve son olarak 5. etap kura takvimi ilan edilmişti. Gözler 6. etap için yapılacak olan açıklamaya çevrilirken kura çekilişlerine ara verildiği ilan edildi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 5. etap kura takvimini duyurdu. Takvim'de 25 Aralık 2022 Pazar günü itibari ile yapılan kura çekilişi sonrasında 2 Ocak 2022 tarihine kadar çekilişlere ara verileceği duyuruldu. 5. etap kura takvimi kapsamında Ankara TOKİ kura çekilişi tarihi 2022'de belirlenmiş oldu. 

TOKİ ANKARA 2022 KURA ÇEKLİŞİ TARİHİ NE ZAMAN?

TOKİ'nin Ankara kura çekilişi 2-12 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacak. Ara verilen TOKİ kura çekilişi Ankara ile başlayacak. Hatay Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adana illeri ile 5. etap kura çekilişi takvimi tamamlanmış olacak.