TOKİ Osmaniye Merkez, Kadirli, Bahçe, Düziçi, Toprakkale, Sumbas kura sonucu öğrenme 6 Ocak 2023

TOKİ sosyal konut kura çekimleri bugün Osmaniye ve ilçelerinde devam ediyor. TOKİ’den ev çıktı mı nasıl öğrenilir? TOKİ kura sonucu sorgulama nereden yapılır?
TOKİ Osmaniye Merkez, Kadirli, Bahçe, Düziçi, Toprakkale, Sumbas kura sonucu öğrenme 6 Ocak 2023

TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde 250 bin sosyal konut inşa edilecek. Bu sosyal konutları satın almak isteyen vatandaşlar 31 Ekim 2022 tarihinde kadar başvuruda bulunmuştular. Başvuru işlemlerinin sona ermesinin ardından ise bir sonraki aşama olan sosyal konut kura çekimlerine geçildi ve bu kura çekimleri devam ediyor.

BUGÜN OSMANİYE KURALARI ÇEKİLİYOR!

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre bugün sosyal konut kura takviminde Osmaniye’de yapılacak olan toplam 1.552 konut için kura çekimleri yapılıyor. Osmaniye Merkez’de 624, Kadirli’de 309, Bahçe’de 143, Düziçi’nde 94, Toprakkale’de 94. Düziçi Ellek’te 160, Sumbas’ta 128 adet sosyal konut yapılacak. 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek olan bu konutların hak sahipleri kura çekimi ile belirleniyor.

NOTER HUZURUNDA ÇEKİLİYOR!

TOKİ’nin sosyal konut kura çekimleri noter huzurunda çekiliyor. Kurada ismi çıkan vatandaşlar ev sahibi olmak için çok önemli bir hak elde ediyorlar. Ayrıca TOKİ’nin kura çekimleri kurumun sosyal medya hesapları üzerinden de canlı olarak yayınlanıyor. İsimlerinin kurada çıkıp çıkmadığını görmek isteyenlerin kura çekiminin yapıldığı yere girmelerine gerek kalmıyor. Canlı olarak izlenerek kura çekimleri takip edilebiliyor.

TOKİ KURA SONUCU NEREDEN ÖĞRENİLİR?

TOKİ’nin kura sonuçlarına nereden ulaşılabileceği merak ediliyor. Dijital devlet kapısı olarak bilinen E-Devlet üzerinden bu sonuçlar öğrenilebiliyor. E-Devlet’te TOKİ kura sonucu sorgulama işlemi yapan vatandaşlar isim listelerine erişebiliyorlar. Listede ismi çıkanlar TOKİ ile sözleşme yaparak ev sahibi olmaları için çok önemli bir adımı atabiliyorlar.