TOKİ konut borcu olanlar dikkat! Başvuru yapan yüzde 25 indirim ile borcunu sıfırlayacak

Çevre Bakanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte TOKİ konut borcu olan vatandaşların başvuru sonucunda indirimli bir şekilde borcunu sıfırlayabileceği öğrenildi.
TOKİ konut borcu olanlar dikkat! Başvuru yapan yüzde 25 indirim ile borcunu sıfırlayacak

Uygun fiyat ve güvenilirlik nedeni ile pek çok vatandaş tarafından tercih edilenler arasında yer alan TOKİ konutları için artık sıraya girilmeye başlandı. Kişiler uygun ödeme imkanları nedeni ile kira öder gibi ev sahibi olma imkanına sahip olduğundan bu kredilerden nasıl faydalanabileceği, ödemeler konusunda nelerin yapılabileceğini merak etmeye başladı.

Durum bu şekilde iken daha önce yapılan TOKİ konutlarını satın alan, borcunu ödemeye devam eden vatandaşlar için 2023 yılı Ekim ayına özel bir kampanya başlatıldı. Bu kampanya kapsamında vatandaşların isterlerse borçlarını yüzde 25 indirim imkanı ile sıfırlayabileceği öğrenildi.

TOKİ'DEN BÜYÜK KONUT İNDİRİM KAMPANYASI!

Kampanyaya göre 2022 senesinden önce alınmış olan TOKİ konutlarının borçlarının sıfırlanabileceği öğrenildi. Bu kapsamda başvuru yapacak olan kişiler için detaylar ise TOKİ tarafından şu şekilde verildi;

"İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2022 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak. Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler."

screenshot-179.png

BAŞVURU YAPMAK İÇİN SON 3 GÜN!

Daha önce de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda "2022 haziranından önce yapılan konutlar için yakında arkadaşlarımız kampanya başlatacaklar. Borcunu peşin kapatmak isteyenlere yüzde 25 indirim yapılacak." ifadeleri ile yapılan bu kampanyaya son başvuru tarihi 19 Ekim!

Son başvuru tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlayan kişilerin yüzde 25 oranında indirim alınabileceği gibi borcunu tamamen kapatamayacak fakat borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanma imkanı sunulacağı öğrenildi.

Başvuru yapmak isteyen kişilerin detaylara ve başvuru işlemlerine TOKİ'nin resmi internet adresi üzerinden ulaşılabileceği ifade edildi.