TOKİ Kırşehir Mucur konutları teslim tarihi belli oldu!

TOKİ tarafından inşa edilen Kırşehir Mucur konutları hakkında yapılan son açıklama ile birlikte teslim tarihlerinin belli olduğu ifade edildi.
TOKİ Kırşehir Mucur konutları teslim tarihi belli oldu!

Bugün TOKİ tarafından yeni duyuru geldi! 250 bin Sosyal Konut projesi kapsamında başvuru işlemlerinin geçtiğimiz sene tamamlandığı Kırşehir Mucur konutlarının hak sahiplerinin belli oldu. Kuraların tamamlandığı ve hak sahiplerinin belirlendiği bu konutlar için yüzlerce vatandaş teslim tarihi için beklemekteydi. Özellikle de 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi konut projesinin yapımını erteledi.

TOKİ KONUTLARI İÇİN TESLİM TARİHİ BELLİ OLDU!

Kırşehir Mucur'da inşası yapılan TOKİ konutları hakkında yapılan son açıklama ile birlikte toplamda 253 konut için teslim tarihlerinin belirlendiği öğrenildi. Yapılan duyuruya göre TOKİ Kırşehir Mucur konutları 16 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında hak sahiplerine teslim edilecek.

screenshot-195.png

Bu kapsamda vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında ise taksit ödemelerinin ne zaman başlayacağı oldu. Açıklamalar kapsamında taksit ödemelerinin sözleşme tarihini takip eden aydan itibaren başlayacağı ifade edildi. Ocak 2024 tarihinde ise dönemsel artışın taksit ödemelerine yansıtılacağı ifade edildi.

KONUT TESLİMİ İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NELERDİR?

Yapımı tamamlanan konutlar için hak sahibi vatandaşların konutları teslim alırken bazı belgeleri tamamlaması gerekmektedir. Bu belgeler ise TOKİ tarafından şu şekilde duyurulmuştur;

  • Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı),
  • Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi

Olası bir durumda yukarıda verilen belgelerin eksik olması, hak sahiplerinin konutları teslim almasına engeldir. Bu nedenle de kişilerin kesinlikle verilen belgeleri tam bir şekilde teslime gitmesi gerekmektedir.

Haber Editörü