TOKİ Kayseri Merkez, Hacılar, Yahyalı, Develi sosyal konut kura sonucu isim listesi 11 Aralık 2022

TOKİ sosyal konut kura çekimleri devam ediyor. TOKİ Kayseri Merkez, Hacılar, Yahyalı, Develi sosyal konut kura sonucu isim listesi sorgulama nasıl yapılır?
TOKİ Kayseri Merkez, Hacılar, Yahyalı, Develi sosyal konut kura sonucu isim listesi 11 Aralık 2022

TOKİ 250.000 sosyal konut projesi kapsamında illerde kura çekimlerine devam ediliyor. TOKİ’nin açıkladığı kura takvimi kapsamında 11 Aralık 2022 Pazar günü Kayseri’de sosyal konut kura çekimleri yapılıyor. 31 Ekim tarihine kadar sosyal konut başvurusu yapan ve başvuruları onaylanan vatandaşlar sosyal konutlarda hak sahibi olabilmek için kura sonuçlarını beklemeye başladılar.

TOKİ KAYSERİ KURA ÇEKİMİ!

TOKİ’nin kura çekimlerinde bugün Kayseri’de 2+1 ve 3+1 konutların sahipleri belli oluyor. Bu kapsamda Kayseri Merkez’de 2300, Develi ilçesinde 134, Hacılar ilçesinde 400, Yahyalı ilçesinde de 100 adet sosyal konutun hak sahipleri belirlenecek. Noter huzurunda yapılacak olan kura çekimi ile konutları satın almaya hak kazanan vatandaşlar belirlenecek. Ayrıca asil listenin yanında yedek liste için de kura çekimi yapılacak.

YEDEK LİSTEDE ÇIKANLAR KONUT ALABİLİR Mİ?

TOKİ kura çekimlerinde asil listede isimleri çıkan vatandaşlar direkt olarak sosyal konut satın almaya hak kazanıyorlar. Ancak bu haklarını kullanmak istemeyen, sosyal konut satın almaktan vazgeçen vatandaşlar yerine yedek listeden sırasıyla konut alma hakkı elde edilebilecek. Bunun için yedek listenin de büyük bir önemi bulunuyor. Vatandaşlar yedek listeleri de takip ediyorlar.

TOKİ KURA ÇEKİMİ İSİM SORGULAMA!

TOKİ sosyal konut kura çekimi isim sorgulama işleminin nasıl yapılacağı da merak ediliyor. Bu kapsamda vatandaşlar her gün çekilen kuraların isim listesine akşam saatlerinde E-Devlet üzerinden sorgulama yaparak erişebiliyorlar. Bu şekilde isimlerinin listede olup olmadığı vatandaşlarca öğrenilebiliyor. TOKİ her akşam saat 20:00’den sonra yeni listeleri yayınlıyor.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NASIL İZLENİR?

TOKİ’nin sosyal konut kura çekimleri canlı olarak yayınlanıyor. Bu yayınları izleyerek kura çekimlerini takip etmek isteyenlerin TOKİ’nin Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube hesaplarını takip etmeleri gerekiyor. Canlı yayınlar bu sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanıyor. Bu şekilde kura çekimleri canlı olarak izlenebiliyor.