TOKİ İstanbul İlk Evim Arsa kura sonucu sorgulama! 10.000 arsanın hak sahipleri isim listesi!

TOKİ İlk Evim Arsa kampanyası kapsamında İstanbul’da 10.000 arsanın kura çekimlerini tamamladı. TOKİ İstanbul arsa kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ İlk Evim Arsa kura sonucu sorgulama ekranı!
TOKİ İstanbul İlk Evim Arsa kura sonucu sorgulama! 10.000 arsanın hak sahipleri isim listesi!

Türkiye’de TOKİ tarafından çok önemli projeler yürütülüyor. Bu projelerden birisi de TOKİ İlk Evim İlk İşyerim kampanyasıydı. Bu kampanya kapsamında dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmeleri için geniş imkanlar veriliyor. 250.000 sosyal konut için vatandaşlara ev sahibi olma fırsatı verilirken 1 milyon da altyapılı arsa satışı yapılacaktı. Bu satışlar için başvuruları alan TOKİ kura çekimlerini sürdürürken İstanbul’da 10.000 arsa için kura çekimleri tamamlandı. TOKİ İstanbul arsa kura sonuçları hakkında detaylı bilgiler araştırılıyor.

TOKİ İLK EVİM ARSA KURA SONUCU SORGULAMA NEREDEN, NASIL YAPILIR?

TOKİ tarafından imarı yapılmış ve altyapısı hazırlanmış olan İstanbul’daki 10.000 arsa için kura çekimi tamamlanırken arsa satın alma hakkı kazanan vatandaşların isim listesi de yayınlandı. Arsa başvurusu yapan vatandaşlar kurada isimlerinin çıkıp çıkmadığını merak ediyorlar.

TOKİ İlk Evim Arsa İstanbul kampanyasında kura sonucunda kendilerine arsa çıkan vatandaşlar isim listelerini araştırıyorlar. Arsalar için çekilen kuraların sonuçlarına e-devlet üzerinden ulaşılabiliyor. Burada “TOKİ talep toplama projeleri için hak sahipliği kura sonucu sorgulama” işlemi üzerinden sorgulama yapılarak isim listelerine ulaşılabiliyor.

MÜŞTEREK VE MÜSTAKİL ARSALAR SATILACAK

TOKİ’nin vatandaşlara sağladığı bir imkan olan arsa projesinde iki tür arsa satışı yapılıyor. Arsaların bir kısmı müstakil olurken bir kısmı da müşterek oluyor. Müstakil arsalarda vatandaşlar kendi istedikleri evi TOKİ’nin belirlediği kriterlere uymak kaydıyla inşa edebilecekler. Müşterek arsalarda ise işlem biraz farklı işleyecek. Birkaç kişinin sahibi olacağı bu arsaların üzerine konut kooperatifi kurularak konut inşa edilecek. 2 yıl içerisinde bu konutların inşa edilmesi gerekiyor.