TOKİ Hatay Merkez ve İskenderun sosyal konut kura sonucu isim listesi sorgulama 2 Ocak 2023!

TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesinde kura çekimleri yapılıyor. Hatay Merkez ve İskenderun 1.450 sosyal konut kura sonuçları isim listesi sorgulama nereden ve nasıl yapılır?
TOKİ Hatay Merkez ve İskenderun sosyal konut kura sonucu isim listesi sorgulama 2 Ocak 2023!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura çekimi aşaması sürüyor. TOKİ’nin Türkiye’nin 81 ilinde inşa edeceği 250.000 adet sosyal konut için kura çekimleri yapılıyor. Çok sayıda ilde kura çekimleri tamamlanmasına rağmen henüz kura çekimleri yapılmamış da çok sayıda il bulunuyor. Bugün ise TOKİ’nin sosyal konut kura çekimleri Hatay’da yapılıyor.

TOKİ HATAY SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ!

TOKİ tarafından yapılan kura çekimi takvimi açıklamasına göre bugün Hatay’da sosyal konut satın alma hakkı elde edecek olan vatandaşlar belirleniyor. Hatay’da toplam 1.450 konut için kura çekimi yapılıyor. Bu konutların 1.100 tanesi Merkez’de inşa edilecek. Geriye kalan 350 sosyal konut ise İskenderun ilçesinde yapılacak. Tüm bu sosyal konutları satın almaya hak kazanacak olan vatandaşlar ise bugün belirlenecek.

KURALAR NOTER HUZURUNDA ÇEKİLİYOR

TOKİ’nin şeffaflık ilkesi gereği sosyal konut kura çekimleri noter huzurunda yapılıyor. TOKİ’den Hatay’da sosyal konut satın almak için başvuru yapan ve başvuruları geçerlilik şartlarını taşıdığı için kabul edilen vatandaşların isimleri tek tek kura listesinde yer alıyor. Noter huzurunda bu kuralar çekilerek hak sahiplerinin 2+1 ve 3+1 sosyal konut satın alma hakları belirleniyor. Herhangi bir güvensizliğe neden olmamak için ise kura çekimlerinin noter huzurunda yapılmasının yanında bir de bunlar canlı olarak yayınlanıyor.

TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA!

TOKİ sosyal konut kura sonucu sorgulama işlemi de sıklıkla kullanılan bir işlem haline geldi. TOKİ’nin yaptığı kura çekimlerinde isim listelerinde isimlerinin olup olmadığını sorgulamak isteyen vatandaşlar bunu E-Devlet üzerinden yapabiliyorlar. E-Devlet’te sosyal konut sorgulama işlemi yapan vatandaşlar isimlerinin listelerde yer alıp olmadığını görebiliyorlar.