TOKİ Elazığ 254 afet konutları kura tarihi belli oldu!

Elazığ ilinde yapımı süren afet konutları için TOKİ tarafından yapılan son açıklama ile birlikte kura tarihlerinin belli olduğu ifade edildi.
TOKİ Elazığ 254 afet konutları kura tarihi belli oldu!

Bundan bir süre önce TOKİ tarafından yapılan açıklama ile birlikte Elazığ ilinde afet konutlarının yapılacağı öğrenilmişti. Bu kapsamda başvuru yapacak olan vatandaşlar için gerekli olan şartlar ve kura tarihleri hakkında detaylar belli oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yapılan açıklamalara göre kişilerin kuraya katılıp konut sahibi olabilmesi için sağlaması gereken başlıca şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekilde verilmiştir;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

ELAZIĞ KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU!

TOKİ tarafından yapılan açıklamalara göre il genelinde yapılacak olan 254 afet konutu için bugün saat 17:00'de kura çekiminin yapılacağı öğrenildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre bu kuraların yapılacağı iller ve konut sayılarının duyurulduğu ifade edildi.

Toplamda 254 konut için yapılacak olan bu kuralarda ilçelere göre dağımı şu şekilde verildi;

screenshot-120.png

  • İl Merkezi - Aşağı Holpenk 5. Etap = Konut sayısı 220, hak sahibi sayısı 213
  • İl Merkezi - Çallıca Köyü = Konut sayısı 8 hak sahibi sayısı 8
  • İl Merkezi - Çatalharman Köyü = Konut sayısı 2 hak sahibi sayısı 2
  • İl Merkezi - Gökçe Köyü = Konut sayısı 4 hak sahibi sayısı 4
  • İl Merkezi - Gülpınar Köyü = Konut sayısı 7 hak sahibi sayısı 7
  • İl Merkezi - Işıkyolu Köyü = Konut sayısı 3 hak sahibi sayısı 3
  • İl Merkezi - Meşeli Köyü = Konut sayısı 4 hak sahibi sayısı 4
  • İl Merkezi - Salkaya Köyü = Konut sayısı 4 hak sahibi sayısı 4
  • Baskil - Şefkat Mahallesi = Konut sayısı 2 hak sahibi sayısı 2