TOKİ borcunun yüzde 25’i siliniyor!

TOKİ tarafından başlatılan indirim kampanyası ile beraber TOKİŞ’ye borcu olan vatandaşların borçlarının yüzde 25’i siliniyor. TOKİ hangi koşullar borç silecek, kimler faydalanabilecek?
TOKİ borcunun yüzde 25’i siliniyor!

Türkiye’de 81 ilde konut projesi yaparak dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ bugüne kadar 1 milyon 200 bin kişiye konut satışı yaptı. Yaklaşık 5 milyon vatandaşın yaşayacağı evleri inşa eden TOKİ piyasa koşullarına göre çok daha ucuz maliyetlerle ev satışı yapıyor. TOKİ’nin kurduğu finansal sistem içerisinde vatandaşlara taksitle ödeme imkanı da veriliyor. Bunların üzerine ek olarak ise TOKİ’den konut satın alarak bu kuruma borçlananlara yönelik yılda iki defa da indirim kampanyası düzenleniyor.

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI NEDİR?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası kurumun sık sık düzenlediği kampanyalar arasında bulunuyor. Bu kampanyalar ile beraber TOKİ’den konut satın alan ve taksit ödemeleri devam eden vatandaşlara çok önemli bir imkan veriliyor. TOKİ’ye borcu bulunan vatandaşlar kalan borçlarının tamamını veya bir kısmını ödeyerek yüzde 25 oranında indirim elde edebiliyorlar. 100 Bin TL borcu olan bir vatandaş TOKİ’ye 75 Bin TL ödeyerek 25 Bin TL’lik borcun da silinmesini sağlayabiliyor.

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası kapsamında başvuru işlemleri başladı. Bu imkandan yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını yapabiliyorlar. Ancak bu kampanyanın bir süresi bulunuyor. 18 Mayıs tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak başvurularda veya ödemelerde vatandaşlara yüzde 25 indirim imkanı sağlanmayacağı bildirildi.

Öte yandan TOKİ bu kampanyadan yararlanabilmenin bazı şartlarını açıkladı. Kampanyadaki indirim avantajını kullanabilmek için başvuru yapılan aya dair TOKİ taksitinin ödenmesi gerekiyor. Yani Nisan ayında başvuru yapacak bir vatandaş Nisan ayı taksitini ödemek zorunda. Ayrıca geriye dönük de ödenmemiş borcun olmaması gerekiyor. Son olarak ise ilgili vatandaşın emlak vergisi borcu da olmamalıdır.