TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek, tarihler belli oldu mu?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında kura çekimleri oldukça merak ediliyor. Projenin önemli bir ayağı olan arsalar için kura çekimi ne zaman yapılacak, açıklandı mı?
TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek, tarihler belli oldu mu?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi geçtiğimiz aylarda TOKİ tarafından başlatılmıştı. Bu kapsamda ilk etapta 250 bin adet sosyal konut inşa edilecek. Bu sosyal konutlar için çok sayıda ilde kura çekimleri yapıldı ve Ocak ayından itibaren kalan kura çekimleri yapılmaya devam edilecek. TOKİ sosyal konut projesinin bir diğer ayağını ise arsalar oluşturuyordu. Bu kapsamda 1 milyon adet altyapılı arsa vatandaşlara satılarak kendi evlerini yapmalarına imkan sağlanacak. 

TOKİ ARSA SATIŞLARI REKOR BAŞVURU ALDI

TOKİ tarafından bugüne kadar yapılmayan bir proje devreye sokuldu. buna göre vatandaşlara arsalar satılarak kendi evlerini yaptırabilme imkanı sağlandı. Üstelik bu arsalar çok uygun fiyatlar ve düşük taksitlerle satın alınabiliyor. Arsalar iki farklı türde planlandı. Buna göre müstakil arsalar ve müşterek arsalar olarak iki tür arsa satışı yapılacak. 

Müstakil arsaları satın alacak olan vatandaşlar TOKİ'nin belirlediği kriterlere uygun bir şekilde tek katlı veya iki katlı evler inşa edebilecekler. Müşterek arsalarda ise durum biraz daha farklı olacak. Bu arsalarda bir ortaklık kurulacak. Arsaları satın alacak kişiler konut kooperatifi kurarak kendi evlerini inşa edebilecekler. 

TOKİ ARSA KURA ÇEKİM TARİHİ AÇIKLANDI MI?

TOKİ Türkiye'nin 81 ilinde arsa satışı yapacak. Ancak yoğun talep olduğu için arsaları satın alacak vatandaşlar noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek. Bundan dolayı arsa kuraları için çok büyük bir merak yaşanıyor. YOKİ arsa kuraları henüz başlamadı. TOKİ'den arsa kuralarına dair de herhangi bir takvim açıklaması yapılmadı. TOKİ'nin bu kura çekimlerine Ocak ayında başlaması yüksek ihtimal olarak görülüyor. TOKİ'den arsa kuralarına ilişkin açıklama bekleniyor.