TOKİ Ankara Kızılcahamam, Kahramankazan, Polatlı sosyal konut kura sonucu isim listesi sorgulama!

TOKİ sosyal konut kura çekimleri kaldığı yerden devam ediyor. Bugün Ankara’da toplam 1.563 konutun hak sahipleri yapılacak kura çekimi sonucunda belirlenecek.
TOKİ Ankara Kızılcahamam, Kahramankazan, Polatlı sosyal konut kura sonucu isim listesi sorgulama!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında kura çekimleri 2023 yılının ilk iş gününde devam ediyor. 250 bin adet sosyal konut projesinde bugün kura çekimi yapılacak illerden birisi de Ankara olacak. TOKİ’den sosyal konut almak için başvuruda bulunan ve başvuruları kabul edilen vatandaşların isimlerinin yer alacağı kura çekiminde Ankara’da inşa edilecek sosyal konutların hak sahipleri belirlenecek.

KAHRAMANKAZAN, POLATLI, KIZILCAHAMAM KURA ÇEKİMLERİ

TOKİ tarafından açıklanan sosyal konut kura çekimi takvimine göre bugün Ankara’nın üç ilçesinde kura çekimi yapılıyor. Kahramankazan’da 800 adet, Polatlı’da 700 adet ve Kızılcahamam’da da 63 adet sosyal konutun kura çekimleri gerçekleştiriliyor. Hak sahibi vatandaşlar bu kura çekimlerinde belirleniyor. Ankara’da kura çekimleri bu hafta boyunca ayrıca devam edecek.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NASIL İZLENİR?

TOKİ’nin kura çekimlerini yerinde takip etme imkanı olmayan vatandaşların farklı bir imkanı daha bulunuyor. Kura çekimlerini TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden de vatandaşlar takip edebiliyorlar. Canlı olarak yayınlanan kura çekimlerini internet üzerinden izleyebilen vatandaşlar isimlerinin çıkıp çıkmadığını bu şekilde öğrenebilecekler. Canlı yayınlar için TOKİ’nin sosyal medya hesaplarının takip edilmesi gerekiyor. TOKİ Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube üzerinde kura çekimlerini canlı olarak yayınlıyor.

TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

TOKİ sosyal konut kura çekimi sorgulama işlemi de oldukça merak ediliyor. Kura çekimleri neticesinde sosyal konut satın alma hakkı elde eden vatandaşların isim listeleri oluşturuluyor. Vatandaşlar bu isim listelerini E-Devlet üzerinden sorgulayabiliyorlar. Her gün çekilen kuralara ilişkin isim listeleri E-Devlet sistemine işleniyor. Vatandaşlar da E-Devlet üzerinden sorgulama yaparak bu isim listelerine erişebiliyorlar.