TOKİ 43 ilde 1+1, 2+1 ve 3+1 daire satışlarına başlıyor! İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Balıkesir ve bu iller başta

Türkiye'deki her vatandaşı ev sahibi yapmak için harekete geçen hükümetin dev konut projesi Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 43 ile müjdeyi verdi.
TOKİ 43 ilde 1+1, 2+1 ve 3+1 daire satışlarına başlıyor! İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Balıkesir ve bu iller başta

Türkiye'nin 81 iline bir fiil hizmet götüren TOKİ projeleri bu kez ülkenin yarısından çoğu için aynı anda konut satışlarına başlıyor. Toplam 43 il için çalışmalar başladı.

konut-zmhj-cover-001.jpg

%25 PEŞİNATI OLAN HERKES İÇİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut krizine yönelik olarak Bakanlıklarına verdiği talimatlar hız kesmeden uygulamaya konuluyor. Erdoğan yeni çıkarılan karar ile birlikte %25 peşinatı bulunan her T.C. vatandaşı 48 ay vadeli ödeme planı ile TOKİ evlerine sahip olacaklar.

43 İLDE 212 KONUT İLE 17 İLDE 143 İŞ YERİ SATIŞI

TOKİ 43 ilde başlattığı konut projelerinin yanı sıra ayrıca esnaflar için de dükkan ve iş yeri satışlarını da duyurdu. Bu anlamda yapılan duyuruya göre 43 ilde 212 konut ile 17 ilde 143 iş yeri satışı açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAKtoki-aa-1920063.jpg

Milyonların beklediği TOKİ satışları için 11 Ekim Çarşamba ve 12 Ekim Perşembe günlerinde saat 10.30'da gerçekleştirilecek açık artırmalar, TOKİ İstanbul Hizmet Binası ve Ankara The Green Park Hotel'de yapılacak. Ayrıca internetten üzerinden de (www.emlakmuzayede.com.tr) teklif verilebilecek. Bu sayede uzaktan katılım ile Türkiye'nin 43 ilinden başvurular kabul edilecek.

TOKİ İ YERİ SATIŞI YAPILACAK İLLER

17 İlde satış yapacak olan iş yeri TOKİ fırsatlarındaki iller şu şekilde:

Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Denizli, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Kütahya, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon illeri. İş yeri sahibi olmak isteyen TOKİ'ler için de ödeme planı %25 peşinat ve 48 ay vadeyi içeriyor. Kuralları karşılayan adaylar başvuru gerçekleştirebilecekler.

TOKİ KONUT SATIŞI YAPILACAK İLLER

TOKİ'nin 2023 yılı konut satışı yapacağı iller şu şekilde, Afyonkarahisar, Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sakarya, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat illeri.

Bu iller kapsamında her T.C. vatandaşı TOKİ için belirlenen peşinat rakamı üzerinden 48 ay vadeli ödeme programı ile başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurularını yapan adaylar kura sonuçlarını beklemeye başlayacaklar.