TOKİ 1 milyon arsa kuraları ne zaman çekilecek, tarih belli oldu mu?

TOKİ arsa kura çekilişinin ne zaman yapılacağı araştırma konusu oluyor. TOKİ’nin sosyal konut projesi kapsamında satılacak olan 1 milyon arsa için kura tarihleri belli oldu mu?
TOKİ 1 milyon arsa kuraları ne zaman çekilecek, tarih belli oldu mu?

TOKİ’nin İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesinin bir ayağı da 1 milyon adet altyapılı arsalardı. Bu proje kapsamında başvurularını yapan vatandaşlara arsa satışları gerçekleştirilecek. Arsaları satın alacak olan vatandaşlar ise tıpkı sosyal konutlarda olduğu gibi kura çekimi ile belirlenecek. Bundan dolayı TOKİ arsa kura çekimlerinin ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

TOKİ 1 MİLYON ARSA SATACAK!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında 250 bin adet sosyal konut inşa edilecek. Ancak bazı vatandaşların bu sosyal konutları satın almak yerine kendi evlerini yaptırmak isteyebilecekleri düşüncesi ile TOKİ arsa satışları yapılacağını ilan etmişti. Önce 100 bin adet olarak belirlenen bu arsalar daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile 1 milyona çıkarılmıştı. Bu arsalardan satın almak için vatandaşların çok yoğun bir şekilde başvuruları oldu.

MÜSTAKİL VE MÜŞTEREK ARSALAR!

TOKİ’nin satışını yapacağı arsalar iki türde olacak. Müstakil arsalar şeklinde satılacak olan arsalar altyapısı tamamen hazırlanmış arsalardan oluşacak. Vatandaşlar bu arsaları satın aldıklarında kendi evlerini inşa edebilecekler. Müstakil arsalara yapılacak olan evler TOKİ’nin belirlediği kriterlere uymak şartıyla kişiye özel projelerle de yapılabilecek. Müşterek arsalarda ise vatandaşlar arasında bir ortaklık kurulacak. Konut kooperatifi sisteminde bu arsalar üzerinde evler inşa edilebilecek.

TOKİ ARSA KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

TOKİ’ye arsa satın almak için başvuru yapan vatandaşlar kura çekimlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyorlar. TOKİ’nin planlamasına göre kura çekimleri 2023 yılının Mart ayının sonuna kadar tamamlanacak. Ancak arsalar için kura çekimleri henüz başlamadı. TOKİ şu anda sadece sosyal konutların kura çekimlerini yapıyor. TOKİ’nin arsa kuraları da noter huzurunda çekilecek. Bu kuraların ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Gerekli açıklama yapılıp tarih belli olduğunda bunu okuyucularımıza en hızlı şekilde duyuracağız