Tavşancıl'da 20 bloklu 1. Etap TOKİ konutları yükseliyor!

Bugün TOKİ tarafından yapımı süren Dilovası Tavşancıl'da 1. Etap konutlarının yapımı hakkında Belediye Başkanı tarafından açıklama geldi.
Tavşancıl'da 20 bloklu 1. Etap TOKİ konutları yükseliyor!

2021 senesinde Dilovası Tavşancıl Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan işbirliği sonucunda 187,6 hektar alana 3 etapta konut çalışmalarına başlanmıştı. Bu çalışmalar sonucunda TOKİ tarafından 20 bloktan oluşacak 1. Etap 651 konut, 12 dükkan inşaatına geçtiğimiz Şubat ayında başlandı. İnşaatın 488 hektar alana yapılmaya başlandığı konusunda bilgilendirmeler yapılırken belediye tarafından yapımı devam eden konut ve iş yerleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLADI!

Konu ile ilgili Dillovası Belediye Başkanı Hamza Şayir tarafından “Seçim Beyannamemizde söz verdiğimiz Toplu Konut Projemiz; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz’in girişimleri ile Tavşancıl'da hayat buluyor. TOKİ tarafından kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında inşa edilecek yatay mimarili, mahalle kültürünü yansıtan depreme dayanıklı, 651 konut ve 12 dükkan projemiz hızla ilerliyor. Geçtiğimiz Şubat ayında inşaatına başlanan TOKİ konutlarımız 1. Etap çalışması hızla ilerlerken diğer taraftan daha sonra yapılacak olan yeni TOKİ konutları 2. Etap kamulaştırma çalışmaları tamamlandı, proje çalışmaları devam ediyor. 3. Etabın kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

Dilovamız’a yakışır yeni modern TOKİ konutları projesiyle birlikte ilçemizde büyük dönüşüm yaşanıyor. İlçemizde ki vatandaşlarımız sağlıklı ve güvenli yapılarla birlikte sosyal donatıları olan ve yaşam kalitesi yüksek konutlarda yaşayacak. Çalışmalarımıza aralıksız devam edecek, “Yükselen Şehir Dilovası” hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz." şeklinde açıklamalara yer verildi.

Yapılan bu çalışmaların 650 günde tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.