Tarihler belli oldu! TOKİ'den yüzde 35 peşinat 48 ay vade ile 433 arsa açık artırmaya çıkıyor

Uygun fiyattan arsa sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ tarafından yapılan son duyuru ile birlikte toplamda 42 ilde satışların başlayacağı öğrenildi.
Tarihler belli oldu! TOKİ'den yüzde 35 peşinat 48 ay vade ile 433 arsa açık artırmaya çıkıyor

Daha önce konut ve iş yerleri için açık artırma tarihlerini duyuran TOKİ, Ekim ayı için de arsa satışlarının başladığını duyurmuştu. Yapılan bu duyurunun ardından uygun fiyata ve taksit imkanı ile arsa sahibi olmak isteyen kişiler açık artırmanın ne zaman yapılacağı, nasıl başvuruların gerçekleşebileceği gibi konular hakkında merak edilenleri araştırmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da TOKİ tarafından merak edilen tüm detaylara açıklama geldi.

TOKİ'DEN UYGUN ÖDEME İLE ARSA SATIŞLARI BAŞLIYOR!

Yapılan duyurulara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından toplamda 433 arsanın 42 ilde açık artırmaya çıkacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru yapacak olan vatandaşlar için ödeme imkanı ve satışın yapılacağı iller hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

HANGİ İLLERDE ARSA SATIŞLARI YAPILACAK?

TOKİ'nin resmi internet hesabı üzerinden yapılan paylaşıma göre satışların gerçekleştirileceği iller belli oldu. Bu iller şu şekildeydi; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova

Bu arsaların muhammen bedeli 8.135.487.376,-₺ olan yaklaşık 3.329.519 m2 büyüklüğünde olduğu ifade edildi.

ÖDEME PLANI BELLİ OLDU!

Açık artırma yolu ile satışa sunulacak olan bu arsalar için TOKİ ödeme planı hakkında da gerekli olan bilgileri vatandaşlara duyurdu. Yapılan açıklamalara göre alıcıların, konut, ticaret, sanayi ve turizm tesis alanı niteliğindeki arsalara yüzde 35 peşinat 48 ay vade ile sahip olabileceği öğrenildi. Bununla birlikte de satışa sunulan arsalar arasında Ankara’da konut, ticaret, sağlık tesis alanı, Diyarbakır’da konut ve ticaret, sanayi tesisi, İstanbul’da konut ve lojistik tesis alanı bulunduğu bilgisi verildi.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Satışların gerçekleştirileceği illerden nasıl açık artırma ile arsa alınabileceği konusunda merak edilenlere ise TOKİ, 1-2 Kasım 2023 tarihinde açık artırma yöntemiyle emlakmuzayede com üzerinden işlemlerin takibinin yapışabileceğini duyurdu. Detaylar ise TOKİ'nin resmi internet adresinden vatandaşlar ile paylaşıldı.

Haber Editörü