Kura tarihi belli oldu! TOKİ ayda 5 bin 600 TL ödeme ile konut satışlarını duyurdu

Geçtiğimiz günlerde başvuru işlemleri tamamlanan TOKİ Rize konutları için bugün yapılan duyuruda kura tarihlerinin belirlendiği ifade edildi.
Kura tarihi belli oldu! TOKİ ayda 5 bin 600 TL ödeme ile konut satışlarını duyurdu

Orta gelirli vatandaşların da konut sahibi olabilmesi için TOKİ tarafından zaman zaman konut projeleri yayımlanmaktaydı. Konu ile ilgili yapılan son duyuru ile birlikte de ayda 5 bin 600 TL ödeme ile kişilerin konut sahibi olabileceği ifade edildi. Bu çerçevede başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detaylar ise belli oldu.

TOKİ AYDA 5 BİN 600 TL ÖDEME İLE KONUT SAHİBİ YAPACAK!

Artan konut fiyatlarının aksine TOKİ tarafından yapılan duyuruda kişilere Rize ilinde hayata geçirilecek proje sonucunda konut sahibi olma imkanı verileceği ifade edildi. Bu çerçevede başvuru yapmak isteyen kişiler için ödeme planı yayımlandı.

Ödeme Planı Belli Oldu!

12 Ekim 2023 tarihinde sona eren başvuru işlemlerinin ardından konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yapılan açıklamalara göre ödeme planı şu şekilde verildi;

screenshot-175.png

Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre kişilerin konutların fiyatlarına göre ayda 4 bin 800 TL ödeme yaparak da 5 bin 600 TL ödeme yaparak da konut sahibi olabileceği ifade edildi.

KURA TARİHLERİ AÇIKLANDI!

Tüm bunların yanı sıra konut sahibi olabilmek için başvuru yapan vatandaşların kuraya katılabilmesi için 19 Ekim 2023'ü beklemesi gerektiği ifade edildi. Gerekli olan duyurular TOKİ'nin resmi internet adresi üzerinden yapılırken canlı yayında kura çekimlerinin gerçekleştirilerek konut sahiplerinin belirleneceği öğrenildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Rize ilinde yapılan kuraların yanı sıra diğer illerdeki konut projelerine katılmak isteyen kişiler için TOKİ tarafından belirlenen başlıca başvuru şartları şu şekilde verildi;

1) Proje kapsamında satışa sunulan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, 19 Ekim 2023 tarihinde başvuruda bulunanlar ve noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” çekim işlemleri kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır.

2) Kuranın çekileceği yer ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

3) Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. Ayrıca başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması şartı aranacaktır.

4) Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.

5) Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

6) Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır.