Konut sahibi olmak isteyen milyonlarca kişiye duyuruldu! Bu şartı sağlamayanlar TOKİ konutlarına başvuramayacak

TOKİ'den konut sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi için son dakika duyuru yapıldı. Yapılan açıklamaya göre belirli şartları sağlamayan vatandaşların konutlara başvuru yapamayacağı öğrenildi.
Konut sahibi olmak isteyen milyonlarca kişiye duyuruldu! Bu şartı sağlamayanlar TOKİ konutlarına başvuramayacak

Son zamanlarda pek çok ilde TOKİ tarafından uygun ödeme imkanları ile konut satışları duyurulmaya başlandı. Bu konutlardan faydalanmak isteyen kişiler tarafından da konutlara nasıl başvuru yapılabileceği gibi konularda merak edilenleri araştırmaya başladı. Özellikle de hisseli tapu sahiplerinin başvuru yapıp yapamayacakları hakkında açıklama geldi.

HİSSELİ TAPU SAHİPLERİ TOKİ KONUTLARINA BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

Öncelikle yapılan açıklamalara göre TOKİ'den konut için başvuru yapmak isteyen vatandaşların evinin olmaması gerektiği ifade edildi. Herhangi bir evi olan vatandaşlar bu evler için başvurunun kabul edilmeyeceği açıklandı. Genellikle miras yoluyla insanlar ev hissesi sahibi olabiliyorlar. Hissedar oldukları bu evlerden bağımsız olarak yararlanamayan vatandaşlar bir de TOKİ sosyal konutlarından mahrum olmak istemiyorlar. Bu konuda TOKİ tarafından açıklama yapıldı. Bir kişinin herhangi bir evde hisse payının olması onun sosyal konut başvurusu yapmasına engel değil. Ancak tam hisseye sahip olmamak gerektiği ifade edildi.

TOKİ KONUTLARI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Tüm bu açıklamaların yanı sıra vatandaşlar tarafından TOKİ konutlarına başvuru yapmak için gerekli olan şartlar da merak konusu oldu. Konu ile ilgili gelen resmi açıklamaya göre şartlar şu şekilde verildi;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.