Kırıkkale'de depreme dayanıklı 5. Etap TOKİ konut çalışmaları başladı!

Kırıkkale'nin ilçesi olan Bahşılı'da belediye başkanı tarafından yapılan duyuruya göre 5. Etap TOKİ konut çalışmaları resmen başladı.
Kırıkkale'de depreme dayanıklı 5. Etap TOKİ konut çalışmaları başladı!

81 ilde çalışmalar yürüten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bugün yapılan açıklama ile birlikte Kırıkkale'nin ilçesi olan Bahşılı'da da konut çalışmalarına başladı. Depreme dayanıklı konutların yapılması için yürütülen proje kapsamında Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin tarafından gerçekleştirilen duyuruda sağlam zemine konutların yapıma başlandığı ifade edildi.

İNCELEMELER YAPILDI!

Belediye Başkanı Tekin tarafından sosyal medya hesabında yapılan paylaşımlarda TOKİ tarafından yapılan konutlar için şantiye alanları incelendi. Oldukça sağlam bir zemine Kırıkkale manzarası ile yapılan bu konutlar için Tekin, “Yapmaz demişlerdi yaptık. Kırıkkale ve Kızılırmak manzaralı. 5. Etap TOKİ evleri depreme dayanıklı, kayaların üzerinde bir şehir kuruldu. Konutlar tamamlanmak üzere. Yaşam merkezinin temeli atıldı, caminin ilk katının yapımı tamamlandı. Yakın zamanda hak sahiplerine teslim edilecek” şeklinde konuştu.

screenshot-112.png

DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR YAPILIYOR!

Özellikle de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ülke genelinde büyük kayıplara neden olması nedeniyle artık vatandaşlar depreme dayanıklı konutlar tercih ediyor. Yaşadığımız deprem felaketinde on binlerce bina yıkılırken TOKİ tarafından inşa edilen hiçbir binanın yıkılması bir kez daha güven tazeledi. Bu nedenle de Kırıkkale'de de yapımına başlanan TOKİ konutları için vatandaşlar şimdiden heyecanlandı. Kısa süre içerisinde yapımı tamamlanarak kura sistemi ile vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor. Tüm bunların yanı sıra yapılacak olan konutlar ile birlikte sosyal alanların, yaşam merkezinin ve market, okul cami gibi inşaların da çevreye yapılarak bir tesis haline getirilmesinin planlandığı öğrenildi.