Hatay'da 33 bin TOKİ konutlarının yapımı devam ediyor!

Yaşanan deprem felaketinin ardından TOKİ tarafından yapımı devam eden konutlara ilişkin yapılan son açıklamada 33 bin konutun ihalesinin tamamlandığı ifade edildi.
Hatay'da 33 bin TOKİ konutlarının yapımı devam ediyor!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından en çok yıkımın yaşandığı illerden biri de Hatay olmuştu. Bu çerçevede devlet tarafından yapılan proje kapsamında şehrin yeniden ayağa kaldırılması amacı ile deprem konutlarının yapım çalışmasına başlandı. Süreç içerisinde tıpkı diğer deprem illerinde olduğu gibi Hatay'da da vatandaşların hayatlarının normale dönebilmesi için çalışmalar hızlandırılmış bir şekilde tamamlanmaya başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre Hatay ilinde devam eden konutlar için yapımı tamamlananların Kasım ayı itibariyle teslim edilmeye başlanacağı öğrenilmişti.

YIL SONUNA KADAR TESLİM EDİLMEYE BAŞLANACAK!

TOKİ tarafından ihale aşamasında olan konutların Hatay ili için şu anda 33 bin 221 adetinin ihale aşamasında olduğu öğrenildi. Bununla birlikte bölgede bu ihaleler arasından 73 bin 710 deprem konutunun yapımının planlandığı ifade edildi. Bu kapsamda şu an inşaat halinde olan 364 konut ve 4 iş yerinin de sene sonu itibariyle vatandaşlara teslim edilmesinin planlandığı öğrenildi.

Bu kapsamda Çevre Bakanı Özhaseki tarafından da "Hatay'ımızı eskisinden daha güçlü ayağa kaldıracağız!

Hatay'da;

220 bin 66 afet konutu,
34 bin 129 köy evi,
55 bin 677 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 309 bin 872 bağımsız bölüm yapıyoruz.

Depremlerin ardından yapımına başladığımız 45 bin 186 afet konutu ve köy evimizin çoğunda kaba inşaatları tamamladık.

"Yerinde Dönüşüm" projemiz kapsamında Hatay'da başvurusu yapılan 93 bin 570 konut ve iş yeri için de vatandaşlarımızla el ele çalışmaya devam ediyoruz.

Hatay'da; yöresel ve yatay mimariye uygun, mahalle kültürünü yansıtan konutlarımızı Kasım ayında teslim etmeye başlayacağız inşallah." şeklinde açıklamalarda bulunulmuştu.

Haber Editörü