Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! TOKİ'den özel konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik bazı vaatlerini duyurdu. Buna göre yurt dışında yaşayanlar için özel konut projelerinin yapılması da vaatler arasında yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! TOKİ'den özel konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün sosyal medya hesabı üzerinden yurt dışında yaşayan vatandaşlara seslendi. 14 Mayıs seçimleri için yurt dışında oy kullanma işlemleri devam ediyor. Vatandaşlar konsolosluklarda, gümrük kapılarında ve kurulan diğer sandık yerlerinde oy verme işlemlerini sürdürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan da yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik vaatlerini sosyal medya hesabından açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt dışındaki vatandaşların her sıkıntılarını çözmek için yanlarında olduklarını söyleyerek, “Önceki iktidarlar yurt dışındaki vatandaşlarımızı hep görmezden geldi ve onları sadece döviz ihtiyaçları oldukça hatırladı. Biz ise her sıkıntıda yanlarında olduk. Alamadıkları hakları almalarını sağladık. Şimdi yeni bir döneme daha giriyoruz ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza önemli müjdelerimiz var.” dedi.

TOKİ ÖZEL KONUT PROJESİ YAPACAK!

Yurt dışında yaşayan vatandaşlara konut projesi müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ülkelerinde ve memleketlerinde ev sahibi olabilmelerini önemsiyoruz. Yeni dönemde onlar için TOKİ tarafından inşa edilecek özel konut projeleri üreteceğiz ve onların da ev sahibi olmalarını temin edeceğiz.” dedi.

GURBETÇİLERE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ VAATLER!

Yurt dışında yaşayan vatandaşlara dair Cumhurbaşkanı Erdoğan vaatlerin devamını şöyle açıkladı:

“Aile ataşeliklerimizin ve gezici konsolosluk hizmetlerimizin sayısını arttıracağız. Yurt dışında yetişmiş nitelikli beyinlerin ülkemizde istihdam edilmelerini sağlayacağız. Parlamentoda sizlerin temsiline ağırlık verecek, taleplerinizin karşılanmasını temin edeceğiz. Yurt dışı borçlanması yoluyla emekli olanlara yurt dışında tam zamanlı çalışma hakkı tanıyacağız. Mobil cihazların Türkiye’de kayıtsız kullanım sürelerini sizler için 180 güne çıkartacağız. Türkiye’ye getirdiğiniz araçların tekrar girişi için, yurt dışında kalma şartını 30 güne düşüreceğiz. Askerlik yapanların ikili anlaşmalar çerçevesinde vatani görevlerinin Türkiye’de de tanınmasını sağlayacağız. Yurt dışında yaşayan 10 bin gencimizi her yıl ülkemize getireceğiz. Ülkemizin dünyadaki temsilcisi olarak gördüğümüz siz kıymetli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Gurbetçi vatandaşlar için TOKİ’nin özellikle İstanbul’da konut projesi yapmasına dair girişimler başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda daha yaygın bir sürecin başlatılacağını açıkladı. Başakşehir’de sadece gurbetçi vatandaşlar için bir konut projesi bulunuyordu. Şimdi bazı büyükşehirlerde seçim sonrasında yeni konut projelerinin başlatılabileceği iddia ediliyor.