Başvuru için son 4 gün! 81 ilde TOKİ'den yüzde 25 indirim ile konut almak isteyenler elini çabuk tutsun

TOKİ tarafından başlatılan yüzde 25 indirim kampanyasında sona yaklaşıldı. Başvuru için son 4 günün kaldığı duyuruldu.
Başvuru için son 4 gün! 81 ilde TOKİ'den yüzde 25 indirim ile konut almak isteyenler elini çabuk tutsun

Geçtiğimiz ay Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru ile birlikte konut sahipleri için ödemelerde yüzde 25 indirim fırsatı sunulacağı ifade edilmişti. Bugün indirim hakkında yeni bir detay paylaşıldı.

19 Eylül tarihinde TOKİ tarafından yapılan duyurularda "2022 haziranından önce yapılan konutlar için yakında arkadaşlarımız kampanya başlatacaklar. Borcunu peşin kapatmak isteyenlere yüzde 25 indirim yapılacak." şeklinde yapılan paylaşım ile birlikte vatandaşların aldıkları konutlar için kapatacakları borçlarında indirim uygulanacağı öğrenildi.

BAKANLIKTAN YÜZDE 25 İNDİRİM İMKANI DUYURULDU!

Konu ile ilgili bakanlık tarafından detaylar "İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2022 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak. Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler." şeklinde açıklandı.

screenshot-179.png

KAMPANYA SONA ERİYOR!

Yapılan açıklamalara göre konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim alınabileceği gibi borcunu tamamen kapatamayacak fakat borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanma imkanı sunulacağı açıklanmıştı. TOKİ tarafından yapılan son açıklamalara göre 21 Eylül 2023 tarihinde başlayan başvuru işlemlerinin 19 Ekim 2023 tarihinde sona ereceği öğrenildi. İndirim kapsamından faydalanmak isteyen kişilerin TOKİ'nin resmi internet adresi üzerinden detaylara ve başvurulara ulaşabileceği öğrenildi.