Başvuru için son 3 gün! TOKİ aylık 4.848 TL ödeme ile 1+1 konutları satışa çıkardı

TOKİ tarafından resmi internet adresinde yapılan son duyuru ile birlikte 1+1 konutların aylık 4 bin 848 TL ödeme ile satışa çıkarıldığını duyurdu.
Başvuru için son 3 gün! TOKİ aylık 4.848 TL ödeme ile 1+1 konutları satışa çıkardı

Uygun fiyata konut sahibi olmak isteyenler için inşa edilen TOKİ konutları resmi internet adresi üzerinden bir kez daha duyuruldu. Yapılan açıklamalara göre Rize ilinde inşa edilen konutlara sahip olmak isteyen vatandaşların yapacakları başvuru sonucunda aylık 4 bin 848 TL ödeme ile 180 ayda sahip olabilecekleri ifade edildi. Bu çerçevede başvuru hakkında ve konutlar hakkında gerekli olan tüm detaylara da yer verildi.

RİZE İLİNDE TOKİ KONUTLARI SATIŞA ÇIKARILDI!

İl genelinde toplamda 23 konutun satışa çıktığını açıklayan TOKİ tarafından konutlar hakkında yaptığı açıklamalar şu şekilde verildi;

1) Proje kapsamında satışa sunulan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, 19 Ekim 2023 tarihinde başvuruda bulunanlar ve noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” çekim işlemleri kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır.

2) Kuranın çekileceği yer ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

3) Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. Ayrıca başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması şartı aranacaktır.

4) Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.

5) Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

6) Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır.

ÖDEME PLANI YAYIMLANDI!

Uygun ödeme imkanı ile vatandaşlara sunulan bu konutlardan faydalanmak isteyen kişiler için ödeme planı şu şekilde verildi;

screenshot-143.png

BAŞVURU İÇİN SON 3 GÜN!

Konutlar hakkında yapılan açıklamalara göre kişilerin 12 Ekim 2023 tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlaması gerektiği öğrenildi. Başvuru işlemlerini tamamlayan kişiler için ise 19 Ekim 2023 tarihinde kura çekilişinin yapılacağı öğrenildi.