Aile Bakanlığı'ndan TOKİ evleri için FAİZSİZ 177 BİN TL KONUT KREDİSİ! 81 il genelindeki 1+1, 2+1 ve 3+1 evler

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konut krizine ilişkin hamle yaptı. hane başı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kredisine ilişkin detayları açıkladı.
Aile Bakanlığı'ndan TOKİ evleri için FAİZSİZ 177 BİN TL KONUT KREDİSİ! 81 il genelindeki 1+1, 2+1 ve 3+1 evler

Türkiye'deki her bir aileyi ev sahibi yapmak için harekete geçen Aile Bakanlığı bu kez TOKİ evlerinde aileler için öncelikli faizsiz kredi açıklaması yaptı.

para-sayma-yontemleri-ofix-blog-1-001.jpg

Aile Bakanlığı'ndan TOKİ evleri için FAİZSİZ 177 BİN TL KONUT KREDİSİ! 81 il genelindeki 1+1, 2+1 ve 3+1 evler- 81 ilde hizmet veren ve binlerce hane ile milyonları ev sahibi yapmayı hedefleyen TOKİ projeleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliği ile yeni faizsiz krediler sayesinde herkes ev sahibi olabilecek.

TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

TOKİ'nin yapmış olduğu 1+1, 2+1 ve 3+1 gibi bir çok farklı daire ve konut tasarımlarından hak sahibi olabilecek kişiler Aile Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Aile Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu faizsiz krediden şu kişiler faydalanabilecek:

Eşini kaybetmiş olan dul eşine, eşi hayatta değilse veya evlenmişse, kredi kullanacak çocuklardan en az birisinin yetim aylığı almakta olması kaydıyla aylık bağlanma koşullarına bakılmaksızın talepte bulunan çocuklarına müştereken, bu kişiler bulunmadığı takdirde de öncelikle anaya olmak üzere ana veya babasını konut sahibi yapmak amacıyla bu Yönetmelik çerçevesinde bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla kredi verilir.2024-asgari-ucret-icin-duyuruldu-kimse-bu-kadarini-beklemiyordu-asgari-ucret-16532-tl-surprizi-geldi-6ndu.webp

Bununla birlikte Harp ve Vazife Malulü olanlara da Bakanlıkça belirlenen usüllere göre sıralama ile öncelik verileceği de belirtildi.

177 BİN TL'LİK FAİZSİZ KREDİNİN ŞART VE KOŞULLARI

Şehit Ailelerine Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik kapsamında verilecek olan toplam faizsiz kredi limiti son olarak 2021 yılında 177 Bin TL olarak güncellendi. Krediler faydalanmak isteyenlerin yönetmelikte belirtilen belgelerle krediye aracılık eden banka şubelerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Kredi için başvuru yapacak olan vatandaşların şu evrakları hazırlamaları gerekiyor:

1-Kredi istek dilekçesi,

2-Kredinin müştereken kullanılması halinde diğer hak sahiplerinin kredi kullanmaktan vazgeçtiklerini belirten noter onaylı feragatname,

3-SGK hak sahipliği belgesi,

4-Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

5-Konuta ilişkin tapu senedi ve örneği ve yönetmelikte belirtilen diğer belgelerle kredi açılmaktadır.

Şartları sağlayan vatandaşlar yukarıdaki belgelerle birlikte kredi müracatını gerçekleştirebilirler.