Adıyaman'da yapımı süren kırsal konutların teslim tarihi açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde yapımı süren köy tipi konutların ne zaman teslim edileceği açıklandı.
Adıyaman'da yapımı süren kırsal konutların teslim tarihi açıklandı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından şehirleri yeniden ayağa kaldırmak için süren çalışmalarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde Adıyaman ilinde köy tipi konutlar yapılıyordu. Bu konutların ne zaman teslim edileceği ve ne kadarlık kısmının tamamlanacağı merak konusu oldu.

29 İNŞAAT TAMAMLANMAK ÜZERE

Vali Osman Varol tarafından yapılan açıklamalarda Akpınar köyünde yapımı devam eden konutlara ilişkin 90 konut içerisinden yapımı süren inşaatlara ilişkin, "Şu an 29 ev tamamlanmak üzere. Buradaki evler, çelik konstrüksiyondan ve yaklaşık 125 metrekarelik alana sahip, 3+1 olarak yapılıyor. Beton bir zemin üzerine çelik konstrüksiyon ve sonrasında kaplama şeklinde inşa ediliyor. 29 tanesinin inşası tamamlanmak üzere." şeklinde ifadelere yer verildi.

6 BİN 640 KIRSAL KONUT TESLİM EDİLECEK!

TOKİ'nin bölgede yaptığı inşaat çalışmalar ile birlikte il genelindeki konut faaliyetleri ise "İlimizin genelinde çok yoğun ve hummalı bir çalışma var. Hem merkezde yapılan kalıcı konutlar hem kırsalda yapılan kalıcı konutlarla ilgili inşaatlar yoğun bir biçimde devam ediyor. Bu kapsamda Yapım İşleri Genel Müdürlüğümüzün 6 bin 290, TOKİ'nin de 250 olmak üzere toplam 6 bin 540 tane kırsal konutun inşaat süreci başlamış ve müteahhitlere teslim edilmiş durumda." şeklinde ifadeler ile vatandaşlara duyurulmuş oldu.

29 Konutun tamamlandıktan sonra ne zaman teslimlerinin gerçekleşeceğinin merak edilmesi ile birlikte de konuya ilişkin edinilen bilgilere göre bu ay yani Ekim ayı içerisinde tamamlanarak teslim edilmesinin beklendiği öğrenildi.