Toyota Yeni Corolla Hatchback Hybrid’i satışa çıkardı: Özellikleri ne, fiyatı ne kadar?

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği haber sonunda geldi. Japon otomotiv devi Toyota, merakla beklenen Corolla Hatchback Hybrid modelini Türkiye’de satışa sundu. Peki aracın özellikleri ne, fiyatı ne kadar? İşte detaylar…
Toyota Yeni Corolla Hatchback Hybrid’i satışa çıkardı: Özellikleri ne, fiyatı ne kadar?

Japon otomotiv devi Toyota, klasikleşen modeli Corolla ile dünya genelinde yaygın bir kitleye sahip. Dünyada sıkça tercih edilen model, uzun yıllardır Türkiye’de de sürücüler tarafından sıkça tercih ediliyor. Fiyat/Performans bakımından birçok sürücünün ilk tercihleri arasında yer alan Corolla, şimdi Hybrid modeliyle Türkiye’de satışa sunuldu. Toyota, Corolla Hatchback Hybrid modelini pazara çıkardı. Peki araç özellikleri ne, fiyatı ne kadar?

Toyota’nın amiral gemilerinden biri olan Corolla, yeni versiyonuyla ülkemizde artık satışa sunuldu. Yeni Corolla modelinde yeni jant ve far tasarımları dikkat çekiyor. Ayrıca Toyota Corolla HB Hybrid modelinde, sürücüleri yeni döşeme seçenekleri de karşılıyor. Görünüş ve makyaj bakımından değişimleri ve opsiyonları dikkat çeken araç, yenilenen bazı donanım özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Otomobil tutkunlarını heyecanlandıran bu haberle birlikte aracın özellikleri ve fiyatı merak konusu oldu. İşte detaylar…

ÖZELLİKLERİ NELER?

corolla-hatchback-9-medium-landscape.jpg

Toyota’nın Türkiye’de satışa sunduğu 5’inci nesil hibrit modeli olan Toyota Corolla Hatchback Hybrid modeline ilişkin yapılan açıklamada, yeni modelin yeni nesil tam hibrit sistemi ile donatıldığı belirtildi. Ayrıca Toyota’nın açıklamasına göre model 140 HP güce sahip olan 1.8 litrelik tam hibrit motorla yollarda olacak. Ayrıca Corolla HB Hybrid, 0-100 km/sa hızlanmasını 9,1 saniyede gerçekleştiriyor.

FİYATI NE KADAR?

Toyota’dan gelen açıklamaya göre ayrıca yenilenen Corolla HB Hybrid modelinde kullanılan daha hafif ve daha küçük lityum iyon batarya sayesinde de ağırlık %14 oranda azaltılmış durumda. Bununla birlikte modelde güç çıkışı ise %14 oranda artırıldı. Öte yandan yeni soğutma sistemi de daha sessiz bir sürüş deneyimi sağlıyor. Modelde daha sportif ve atik bir görünüm hedeflenmiş durumda.

Toyota Corolla HB Hybrid modeli “Hybrid Flame” ve “Hybrid Passion X-Pack” olmak üzere 2 donanım seçeneği ile Türkiye’de satışa sunuldu. Toyota’nın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre aracın başlangıç fiyatı 1.460.000 TL.