TOGG’un ardından gelen yerli elektrikli model herkesi araba sahibi yapacak! Fiyatı cezbediyor

Son dönemde elektrikli otomobillere yönelik ilgi artmaya devam ederken, yerli ve milli otomobil TOGG’un ardından bir yeni yerli otomobil daha görücüye çıktı. Bu yerli otomobilin, piyasayı büyük ses getirebileceği belirtiliyor. İşte detaylar…
TOGG’un ardından gelen yerli elektrikli model herkesi araba sahibi yapacak! Fiyatı cezbediyor

Dünyada son yıllarda elektrikli otomobillere yönelik talep artmaya başladı. Devletlerin bu konuda verdikleri teşvikler ve bunun yanında elektrikli otomobillerin çok daha çevre dostu olması gibi birçok etken ile birlikte insanlar artık elektrikli otomobile yöneliyor. İklim krizi ve küresel ısınmanın etkilerini kontrol altına almak ve düşürmek için elektrikli otomobile dönüş teşvikleri devam ederken, Türkiye’de de TOGG’un ardından bir yeni yerli otomobil daha görücüye çıktı.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli otomobillere ilgi arttı. Artan ilgi ile birlikte birçok markanın elektrikli modelinde satışlar yükseldi. Öte yandan Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’a yönelik ilgi ve talep de artarken, gelen bir yeni yerli ve milli elektrikli otomobil ile birlikte piyasada şimdiden hareketlilik başladı. TOGG’un öncü olduğu sektöre yeni yerli markaların girmeye başladığı belirtirken, yeni elektrikli otomobilin de satışa çıkmaya hazırlandığı ifade edildi. Yeni modelin özellikle fiyatıyla ön planda olabileceği ifade ediliyor. İşte detaylar…

TOGG’UN ARDINDAN YENİ ELEKTRİKLİ MODEL

1200x627-son-dakika-yerli-otomobil-toggun-fiyati-ne-olacak-seri-uretim-ne-zaman-1666255757080.jpg

Elektrikli otomobillerin giderek yaygınlaşması sonrasında Türkiye’de otomobil üretimine başlayan markaların sayısında da artış yaşandı. Bununla birlikte TOGG’un öncüsü olduğu yerli pazarda, TOGG’dan sonra da bir yerli otomobilin satışa çıkmaya hazırlandığı belirtildi. Uzun yıllardır elektrikli motor üretimi yapan RKS tarafından artık elektrikli otomobil üretimi de gerçekleştirileceği belirtildi.

YENİ ELEKTRİKLİ MODELİN FİYATI VE ÖZELLİKLERİ

RKS tarafından üretilecek olan modelin, Citroen Ami tarzında bir model olacağı ve sadece 300.000 TL’den satışa çıkarılacağı ifade edilirken aracın özellikleri de belli oldu. Şehir içi kullanıma uygun olarak üretilen araç maksimum 45 km/s hıza ulaşıyor ve araç sürücülere ortalama 70 km menzil sunuyor.

Dijital göstergeye sahip olan araçta bu gösterge aynı zamanda geri görüş kamerası işlevi de görüyor. Araç geri viteste iken geri görüş kamerası da açılıyor. Ancak aracın rampalarda yük varken yüksek performans sunamadığı ifade ediliyor.