Siparişler iptal ediliyor! Rekor seviyelerden sonra düşüşler geldi: Sıfır otomobillerde en ucuz 3 model

Otomotiv pazarında geçtiğimiz aylarda ortalama 100 bin araç satışı ile rekor seviyeler kaydedildi. Ancak sıfır otomobil talebinde oluşan azalma ile satışların azalması bekleniyor.
Siparişler iptal ediliyor! Rekor seviyelerden sonra düşüşler geldi: Sıfır otomobillerde en ucuz 3 model

Türkiye’de otomotiv pazarında son yıllarda oldukça hareketli dönemler yaşanıyor. Fiyat artışlarına rağmen son dönemlerde araç satışlarındaki artış dikkat çekiyordu. Elde edilen verilere göre Mart ayından bu yana aylık neredeyse 100 bin adetli satışların altına inmeyen otomobil pazarında, Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobillere yönelik atılan adımlar sonrası yeni bir dönem başladı. Peki piyasada en ucuz sıfır otomobil modelleri hangileri?

Milliyet’te yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el otomobil piyasasına yönelik attığı adımlar sonrasında al-satçı olarak da bilinen ve otomobil ticareti yapan kişilerin pazardan çekilmeye başlamasıyla birlikte otomotiv piyasasında yeni bir döneme giriliyor. Konuya ilişkin olarak sektör temsilcilerinden açıklamalar gelirken, vatandaşlar en ucuz sıfır otomobilleri araştırmaya başladı. İşte detaylar…

SEKTÖR TEMSİLCİSİNDEN AÇIKLAMALAR

Otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendiren İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (MAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ertemel açıklamasında, “Özellikle 2023 yılı ilk 6 ayında gerek sıfır gerek ikinci el piyasasında satış adetleri oldukça yüksek kayda geçerken bazı aylar tarihi rekorlara ulaşıldı. Haziran - Temmuz aylarında ikinci el otomobil satış adetleri düşerken, sıfır otomobil pazarı yüksek seyretmeye devam etti” dedi.

“TİCARET YAPANLAR SİPARİŞLERİNİ İPTAL ETTİ”

62e8eedbd57358a2e8cba776.webp62e8eedbd57358a2e8cba776.webp

Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el pazarına yönelik adımları sonrasında ticaret maksadıyla araç alan kişilerin neredeyse tüm siparişlerini iptal ettiğini ifade eden Ertemel, “İptal edilen bu siparişlerin yerine daha ileri tarihte teslimat yapılacak gerçek kullanıcıların siparişleri öne çekildi” dedi. Ertemel, kredi erişiminde rahatlama olana kadar satış adetlerinin her iki sektörde de düşük seyredebileceğini ifade etti.

TÜRKİYE’DEKİ EN UCUZ 3 SIFIR OTOMOBİL

Türkiye’de sıfır model otomobillerde en ucuz araçlar arasında Fiat Egea C segment sedan aile otomobili, A1 segment hatchback Hyundai i10 modelleri yer alıyor. Diğer yandan Kia markasının da A1 segment hatchback modeli Türkiye’de en ucuz 3 otomobil olarak öne çıkıyor. Araçların fiyatları ise 725.000 TL ile 800.000 TL arasında değişiyor.