Resmi Gazete'de yayımlandı ARTIK DEĞİŞTİ A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyenlere YENİ KARAR!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar resmen yürürlüğe girdi. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı ehliyet sahipleri için bu zamana kadar bilinenler değişti. Yani kararın detayları belli oldu.
Resmi Gazete'de yayımlandı ARTIK DEĞİŞTİ A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyenlere YENİ KARAR!

2023 yılının Eylül ayından itibaren ehliyet sahibi olmak isteyen ve ilk kez ehliyet satın alacak olan vatandaşlar için yeni karar çıktı. İlk kez ehliyet sahibi olacak kişilere yeni yaş sınırları geldi.

Resmi Gazete'de yayımlandı ARTIK DEĞİŞTİ A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyenlere YENİ KARAR!- Tüm kategorilerde ehliyet almak isteyenler yani otomobil, motosiklet, yük kamyonu, minibüs dahil olmak üzere bir çok farklı alandaki ehliyet sınıfları için yaş kriterleri yeni dönem için değişti.

ehliyet-kurslarina-dev-zam-yolda.jpg

TÜM EHLİYET SINIFLARI İÇİN YAŞ KATEGORİLERİ DEĞİŞTİ

Uzun yıllardır konu hakkında tartışmaları süren özellikle motosiklet sürücülerine ait 18 yaş kriteri değişti. Ancak bazı ehliyet sınıfları için ise 18 yaş sabit kaldı. Peki hangi ehliyet sınıfları ne zaman ehliyet alabilecekler? İşte yanıtı...

Resmi Gazete'deki açıklamalara göre artık D sınıfı ehliyet için uygulanan 26 yaş sınırı 24 yaşa düşürüldü. Ayrıca M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16; A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfları için ise 18 yaş olarak düzenlendi. Yeni bir heves ile ilk kez ehliyet sahibi olmak için sürücü kurslarına başvuru yapmak isteyen sürücü adaylarının belirledikleri kategorilerde yukarıda belirtilen yaş sınırını sağlıyor olmaları gerekmekte.

Yaş şartını sağlamayan vatandaşlar yasal olarak ehliyet başvurusu yapamayacak ve ehliyet sahibi olamayacaklar. Ancak yaş şartını sağlayanlar başvuru yaparak ehliyet sahibi olabilirler.