Renault olmaz denileni yaptı! Yeni Clio modeli 360.000 TL fiyatla satışa sunulacak

Otomotiv sektöründe fiyatlar yüksek seviyelerde gezinirken Renault, Clio modeli için adeta gemileri yaktı! Markanın, Clio modelinde 360 bin TL’den başlayan yeni bir otomobil sunacağı iddiası gündeme geldi. İşte detaylar…
Renault olmaz denileni yaptı! Yeni Clio modeli 360.000 TL fiyatla satışa sunulacak

Otomotiv sektöründe gelinen noktada otomobil fiyatları beklenmedik seviyelere ulaştı. Birkaç yıl öncesinin fiyatları ile bugünün fiyatları kıyaslandığında, piyasadaki durum gözler önüne seriliyor. Artık sıfır model otomobillerde 1.000.000 TL’lik fiyatlar, ortalama fiyat olarak görülüyor. Öte yandan 700.000 TL civarındaki fiyatlar ise sıfır otomobiller için “ucuz” olarak düşünülüyor. Fiyat seviyelerinin son derece yükseldiği piyasada Renault inanılması güç bir işe imza atmaya hazırlanıyor olabilir.

Türkiye’de fiyatlar bu seviyelere gelmeden önce de yıllar boyunca en ucuz otomobiller arasında yer alan modellerden biri olan Renault Clio, yakında beklenmedik bir fiyatla tüketicilerin karşısına çıkabilir. Birçok otomobil tutkununun dikkatini ve ilgisini her dönem çekmeyi başarmış olan Clio, Türkiye’de sıkça tercih ediliyor. Bu ilgi ve piyasaya göre uygun fiyat seviyelerinin yanı sıra Renault firmasının, yakında sadece 360.000 TL fiyatla yeni bir Clio modelini piyasaya sürebileceği iddia ediliyor. İşte detaylar…

RENAULT GEMİLERİ YAKTI

renault-clio-10.jpg

Türkiye’de uzun yıllardır başta fiyat seviyeleri ile olmak üzere birçok özelliği ile ön planda olan otomobiller arasında yer alan Renault Clio, yeni bir modeliyle tüketicilerin karşısına çıkabilir. Hem göze hem de cebe hitap eden araçlardan biri olarak kabul edilen Clio, Türkiye’de çokça tercih ediliyor. Bununla birlikte Renault firmasının, 360.000 TL fiyatla yeni bir Clio modelini piyasaya sürebileceği konuşuluyor.

Son yıllarda elektrikli otomobillerin yaygınlaşması, otomotiv sektöründe halihazırda var olan rekabetin de artmasını sağlıyor. Bu rekabet ise beraberinde, firmaların çeşitli kampanyalar tüketiciye ulaşması için yeni alternatifler getiriyor. Bu rekabet ortamında özellikle Asya pazarında uygun fiyatlı otomobiller öne plana çıkıyor.

ÖZELLİKLERİ NASIL OLACAK?

Renault firmasının da yakında uygun değil, çok uygun fiyatlı bir Clio modeliyle piyasada adım atabileceği iddia ediliyor. Henüz firmadan resmi bir açıklama gelmemiş olsa da Fransız kaynaklarına göre Renault elektrikli motora sahip ve 200 km menzili olan, maksimum 70 km/sa hıza sahip bir Clio modelini sadece 360.000 TL fiyatla piyasaya sürebilir.