Renault klasik aile modelini kökten değiştirdi: Yeni Scenic E-Tech bambaşka bir araç!

Renault, elektrikli otomobil serisine bir yeni modelini daha ekledi. Yeni Renault Scenic E-Tech tanıtıldı ve büyük bir ilgiyle karşılaştı. İşte Yeni Scenic E-Tech ve detaylar…
Renault klasik aile modelini kökten değiştirdi: Yeni Scenic E-Tech bambaşka bir araç!

Fransız otomotiv markası Renault, uzun yıllar önce Scenic modelini piyasaya sürdü. Geniş bir aile aracı maksadıyla piyasaya sürülen Scenic modeli, daha sonra uzun yıllar içerisinde makyaj operasyonları geçirdi ve otomobil tutkunları arasında bu araç daha kısıtlı bir kesime hitap eder hale geldi. Ancak geçtiğimiz hafta Renault tarafından yapılan tanıtım ile birlikte Yeni Scenic E-Tech görücüye çıktı, modelin çok ciddi bir değişim geçirdiği görüldü.

Renault markasının 90’lı yıllar itibariyle piyasaya sürdüğü ve genellikle ailelere hitap eden bir aracı olan Scenic, yıllar içerisinde birçok makyaj operasyonu geçirdi ve bu süreçte ciddi oranda değişti. Ancak geçtiğimiz hafta modelde uygulanan değişim, piyasada ses getirdi ve Renault Scenic E-Tech adıyla, elektrikli bir model olarak yeniden piyasadaki yerini aldı. Geniş iç hacmi, yüksek tavanı ve çok sayıda saklama gözü bulunan araç, artık sadece ailelere hitap etmeyecek gibi görünüyor. İşte detaylar…

ARTIK BİR SUV MODELİ

1400x1400renault-scenic-vision-tanitildi-iste-tasarimi-ve-ozellikleri.jpg

Fransız markası Renault tarafından 90’lı yıllar itibariyle ailelere hitap eden MPV model olarak piyasaya sürdüğü Scenic, görünüş ve performansından daha çok, kullanışlılığa odaklanmıştı. Geçen yıllarda çok şey değişti ve Scenic artık bir MPV model değil. Bir SUV model olarak piyasadaki yerini alan Scenic, artık daha geniş kitlelere hitap ediyor. Renault artık Austral modelinin yanına Scenic modelini de eklemiş oldu.

YENİ SCENİC E-TECH ÖZELLİKLERİ

Yeni Renault Scenic E-Tech, tamamen elektrikli bir model. Baz versiyonu 170 HP ve 280 Nm tork üreten bir motor ve 60 kWh kapasite bir bataryaya sahip olacak. Ayrıca 420 km menzile sahip olacak bu ünitenin 0-100 km hıza ulaşması da 9,3 saniye sürecek.

Ayrıca yeni dönemde keskin hatlar klasik bir hal almaya başlarken, bu hatlar Scenic E-Tech modelde de öne çıkacak. Koyu renk detayının birçok noktasında görüldüğü Scenic E-Tech modelinde, yine sürücü odaklı bir iç dizayn mevcut.