Peugeot Elektrikli 3008’den ilk görseller geldi, Toyota lüks modeli Century SUV’u tanıttı

Fransız otomotiv markası Peugeot, merakla beklenen Elektrikli e-3008 modelinden ilk görselleri paylaştı. Bunun yanında Japon otomotiv markası Toyota ise Century SUV modeli ile öne çıktı. Peki fiyatlar ne durumda? İşte detaylar…
Peugeot Elektrikli 3008’den ilk görseller geldi, Toyota lüks modeli Century SUV’u tanıttı

Dünyada elektrikli otomobile geçiş süreci hız kazanırken, otomobil tutkunlarının ve insanların bu alana ilgisi de giderek büyüyor. Dünya devi otomotiv markaları peş peşe elektrikli modellerini piyasaya sürmeye devam ederken, Fransız devi Peugeot da Elektrikli e-3008 modelinin ilk görsellerini paylaştı. Merak ve ilgi uyandıran bu gelişmenin yanında bir gelişme de Japon devi Toyota tarafında yaşandı. Toyota da Century SUV modelini tanıttı, modelin fiyatı dikkat çekti.

Peugeot’nun dikkat çeken gövde çizgilerine sahip olan elektrikli modeli e-3008, gelen açıklamalara göre Fransa’da ileri teknolojiye sahip olan Sochaux Fabrikası’nda “Next Level” (İleri Seviye) sloganıyla üretilecek. Ayrıca otomobil, 12 Eylül tarihinde tüm detaylarıyla birlikte tanıtılacak. Diğer yandan Toyota ise lüks otomobil dünyasına Century SUV modeliyle adımını attı. Araç fiyatıyla ve boyutlarıyla ön plana çıktı. İşte detaylar…

PEUGEOT E-3008

peugeot-e-3008-duyuruldu-toyota-century-suv-ihtisamiyla-geldi-64fb618615b0a.jpg

Peugeot Elektrikli e-3008 modelinde en dikkat çekici detaylardan biri 21 inç boyutundaki yatay ve geniş kavisli panoramik kavisli ekran oldu. Ayrıca menziliyle de dikkat çeken model maksimumda tahminen 700 km menzilde olacak. 12 Eylül’de lansmanı yapılacak ve tüm detayları ortaya çıkacak olan e-3008 modelinin Türkiye pazarındaki satışının ise daha ileri bir tarihte olması bekleniyor.

TOYOTA CENTURY SUV

Diğer yandan bir dikkat çeken gelişme de Japon otomotiv devi Toyota’dan geldi. Toyota lüks otomobil dünyasına adımını attı ve Century SUV modeliyle tüm dikkatleri çekmeyi başardı. İlk etapta boyutlarıyla dikkat çeken model, Century serisi amiral gemisi SUV olarak öne çıkıyor.

Boyutları dikkat çeken Toyota Century SUV, 5205 milimetre uzunluğa, 1990 milimetre genişliğe ve 1805 milimetre yüksekliğe sahip. Ayrıca araçta CVT şanzımanlı 3.5L V6 motor ve arka tarafa montajlanmış bir elektrik motoru ve dört tekerlekten çekiş sunan, şarj edilebilir bir hibrit güç aktarma organı da bulunuyor. Bu sistem 406 beygir güç (303 kilowatt) üretiyor ve bu özellikleriyle LExus TC 550h+ ile aynı güce sahip.