Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Fiat Egea'da ÖTV sıfırlandı 403 bin TL'den satılacak

Sıfır kilometre araç sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ediyor. Piyasa fiyatları hız kesmeden yükselirken Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de ÖTV'siz araç alma şansı elde eden grup açıklandı.
Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Fiat Egea'da ÖTV sıfırlandı 403 bin TL'den satılacak

Türkiye'de döviz artışı ile birlikte zam haberleri ardı ardına geliyor. Döviz kurundan etkilenen sıfır otomobil fiyatları da aldıkları zamlarla gündem olmaya devam ediyor. Fiyat artışından etkilenen sıfır otomobiller 1 milyon lira bandını çoktan aşarken vatandaşlar da araç almanın bir yolunu arıyor. Ülkemizde sıfır araç fiyatlarındaki artışlar hız kesmeden devam ederken Cumhurbaşkanı kararı heyecan yarattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf tutulacak vatandaşlar için yeni karar alındı. Kararla Özel Tüketim Vergisi'nden muaf tutulan programın kapsamının genişlediği öğrenildi. ÖTV'siz araç fırsatının detayları merak edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı da araştırma konusu oldu.

ENGELLİ BİREYLERE ÖTV'SİZ ARAÇ FIRSATI

Cumhurbaşkanı Kararı ile Özel Tüketim Vergisi'nden muaf tutulan bireylere yapılacak araç satışları ile ilgili olarak belirli şartlara yer verildi. ÖTV'siz araç satışından belirli oranda engelli raporu bireylerin yararlanabileceği duyuruldu. ÖTV oranları cep yakarken açıklanan fırsat vatandaşın dikkatini çekerken ÖTV'siz sıfır araç alma hakkı elde eden engelli bireyler ya da onlara bakmakla yükümlü kişiler, eylül ayı fiyatlarını merak etti.

fiat.jpg

Emlak365.com olarak Fiat firmasının eylül ayına özel ÖTV'siz araç satışı ile ilgili kampanyası seda Egea modeli için açıklandı. Fiat firmasında ÖTV'siz satışlara dahil edilen modeller belli olurken Eylül 2023 tarihi ile ÖTV'siz satılan Egea modelinde de fiyatlar yenilenerek listelendi.

ÖTV'SİZ FİAT EGEA'YA SAHİP OLMA FIRSATI

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren yasa dahilinde ÖTV muafiyeti 450 bin liradan 1 milyona kadar çıktı. Söz konusu kararla birlikte 1 milyon liraya kadar olan sıfır araçlara engelli bireylerin muafiyet evraklarını tamamlayarak sahip olabileceği açıklandı.

fiat-001.jpg

Karar kapsamına dahil edilen Fiat Egea modelinin engelli araç fiyatları piyasaya göre daha uygun fiyatlara satılırken Eylül 2023 fiyatları merak konusu oldu. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ÖTV kampanyası ile engeli raporu bulunan vatandaşlar yüzde 80 ÖTV indirimi alma hakkı kazanıyor. ÖTV'siz sıfır kilometre araç sahibi olmak isteyen ve Fiat'ın seda Egea modeli ile ilgilenmeye başladı. Bu araca sahip olmak isteyen bireyler de engelli raporları ve FİAT'ın istediği belgelerle birlikte başvurularını gerçekleştirebilecek.

fiat-002.jpg

Fiat'ın ÖTV muafiyet kampanyası eylül ayı ile devam ederken ÖTV'siz otomobil paketlerinde fiyatlar 403 bin 200 liradan başlıyor. İşte Fiat'ın Egea modelinde ÖTV muafiyetli güncel fiyat listesi;

  • Fiat Egea Easy 1.4 Fire 95 HP 403,200 TL
  • Fiat Egea Easy 1.3 MultiJet 95 HP 494,800 TL
  • Fiat Egea Easy 1.6 MultiJet 130 HP DCT 555,400 TL
  • Fiat Egea Urban 1.4 Fire 95 HP 430,900 TL
  • Fiat Egea Urban 1.3 MultiJet 95 HP 522,600 TL
  • Fiat Egea Urban 1.6 MultiJet 130 HP 550,400 TL
  • Fiat Egea Lounge 1.4 Fire 95 HP 458,700 TL
  • Fiat Egea Lounge 1.3 MultiJet 95 HP 550,300 TL

Resmi Gazete'nin ilgili kararını inceleyerek ya da Fiat bayilerini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

Emlak365.com