1 Kasım'da yürürlüğe girecek! Bakanlık ikinci el araçlar için yeni düzenlemeyi duyurdu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte ikinci el araçlara yönelik yeni düzenlemenin hayata geçirileceği öğrenildi.
1 Kasım'da yürürlüğe girecek! Bakanlık ikinci el araçlar için yeni düzenlemeyi duyurdu

Bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan son açıklama ile birlikte ikinci el araçlar için yeni bir dönemin başladığı öğrenildi. Adım adım yeni süreç hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan tunç, icra hukuku çerçevesinde artık muhafaza gerektirmeyen araçların tasfiyesine yönelik çalışmaların yapılacağından bahsedildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda haciz konulmuş mallar ile ilgili yapılacak olan bu çalışmalarda hem mal sahiplerinin haklarının korunacağı hem de kamu yararına uygun çalışmaların yürütüleceği ifade edilmiş oldu.

BORÇLU KİŞİLERİN DE HAKKI GÖZETİLDİ!

Yapılan bu çalışmalar sonucunda kişilerin haklarının korunması yönünde çalışmaların yapıldığından bahseden Bakan Tunç, "Muhafaza tedbirine konu haciz kalkmış olup da halen yedieminlerde muhafaza edilen malların kanuni istisnalar hariç öncelikle borçlu tarafından teslim alınması, böylelikle borçlu menfaatinin korunması sağlanmıştır. Borçlunun mal üzerindeki mülkiyet hakkını kullanmaması durumunda ise rehin hakkı sahibine imkan tanınarak rehinden kaynaklı haklarını kullanması teşvik edilmektedir. Hak sahiplerinin haklarını kullanmaktan imtina etmesi durumunda ise yine hak sahiplerinin menfaatleri ve kamu yararı gözetilerek sicile kayıtlı mallar bakımından elektronik satış hükümlerinin uygulanması sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

1 KASIM İTİBARİYLE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK!

Düzenlemenin ne zaman hayata geçirileceği konusunda ise sosyal medya hesabından duyuru yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Satış ve mülkiyet devri durumunda elde edilecek bedel muhafaza edilerek hak sahiplerine ödenecektir. Tüm süreçlerin işletilmesine karşın mülkiyet devrinin gerçekleştirilememesi durumunda ise söz konusu malların çürümeye bırakılarak, ülke ekonomisine ve çevreye vereceği zararları önlemek amacıyla Türkiye Kızılay Derneği'ne bedelsiz devrinin yapılması düzenlenmiştir. Tasfiye süreci usul ve esaslara ilişkin Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, tasfiye belirlenen takvime göre 1 Kasım 2023 tarihinde başlayacaktır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

1 Kasım tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme kapsamında satın alıcı bulunamayan sicile kayıtlı mallar ve diğer mallar için de çözüme kavuşulması açısında çalışmaların yürütüleceği öğrenildi.

Haber Editörü