Başvurular sona eriyor! TOKİ 1+1 konutlar aylık 4 bin 300 TL taksit ile verilecek

TOKİ Bartın projesi ile birlikte konut sahibi olmak isteyen kişiler için 180 ay vade ve 4 bin 300 TL taksit tutarı ile vatandaşlara duyuruldu.
Başvurular sona eriyor! TOKİ 1+1 konutlar aylık 4 bin 300 TL taksit ile verilecek

Uygun fiyata konut sahip olmak isteyen kişiler için TOKİ konut projesini yayımladı! Başvuru yapmak için yalnızca 1 günün kaldığı bu proje kapsamında 1+2 konutlara aylık uygun fiyattan verilecek olan konutlar için kura çekimlerinin 7 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceği öğrenildi.

TOKİ'DEN 180 AY VADE İLE KONUT PROJESİ!

Ev sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ Bartın Merkez projesi duyuruldu. 1+1 konutlar için aylık belirli taksit tutarları ile sahip olunabilecek olan bu konutlar için başvuruların devam ettiği öğrenildi. 180 ay vade imkanı ile birlikte verilen konutların 75 metrekare ile 103 metrekare arasında değişirken, net alanları ise 54.54 metrekare ile 78.87 metrekare arasında değiştiği ifade edildi.

1000 TL değerindeki ödemenin yapılması sonucunda katılım sağlanan TOKİ konutları için aylık taksitlerin en düşük taksit tutarının 4 bin 368 TL, en yüksek taksit tutarının ise 5 bin 874 TL olduğu öğrenildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TOKİ tarafından yapılan bu konutlar için kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları bulunmaktadır. Bu şartlar ise şu şekilde verilmiştir;

- Başvuran kişinin T.C. vatandaşı olması,
- Başvurulan projenin bulunduğu şehir sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması,
-Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altında olan çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve iş yeri hariç)
- Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor.
- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21 bin TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en
fazla 21 bin TL olması gerekiyor.)
- Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına sadece bir adet
başvuru yapılabilecek. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacak.