Trafiğe çıkacaklar dikkat! Meteoroloji uyardı o saatte yollar resmen karla kaplanacak

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son uyarı ile birlikte Türkiye genelinde pek çok ilde sağanak yağışın beklendiği öğrenildi.
Trafiğe çıkacaklar dikkat! Meteoroloji uyardı o saatte yollar resmen karla kaplanacak

Türkiye genelinde havaların soğumaya başladığı bu son günler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni açıklama yapıldı. Gelen açıklamalarda yeni haftaya başlarken kar yağışlarının başlayacağı, bu nedenle de özellikle de trafiğe çıkacak olan kişilerin de dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

Bu çerçevede 1 Aralık tarihinden itibaren başlayacak olan kış lastiği uygulamasına ilişkin gelen bilgilendirmelere göre de otomobil kullanıcıların, kendi şahsi araçlarında daha güvenli seyahat edebilmeleri için kış lastiği taktırmalarının da önemli olduğu ifade edildi.
Bu konuda 81 il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda yoğun kar yağışı nedeni ile vatandaşların dikkatli olması gerektiğinden bahsedildi. Sarı ve turuncu kod ile yapılan uyarılar çerçevesinde vatandaşların trafiğe çıkarken dikkat etmesi gerekenler MGM tarafından belirtildi.

METEOROLOJİ’DEN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI GELDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalarda Türkiye geneli sarı ve turuncu kodlu uyarı verilen iller şu şekildeydi;

haber-foto.jpg

Bu çerçevede özellikle Doğu ve Karadeniz bölgeleri için yoğun sağanak yağış ve kuvvetli fırtınanın beklendiği, vatandaşların da dışarı çıkarken, özellikle de araç sahiplerinin dikkat etmesi gerektiğinden bahsedildi.

27 KASIM İÇİN PEŞ PEŞE UYARILAR VERİLDİ!

Konuya ilişkin 81 il için yapılan uyarılar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından şu şekilde verildi;

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Ordu, Sivas, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Siirt, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde görülecek yağışların gece saatlerinden itibaren yüksek ve dağlık kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın güneyli yönlerden Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Belirli bölgelerde kar yağışlarının başladığı ve kişilerin buna göre de dikkat etmesi gerektiği de yapılan açıklamaların arasında yer aldı.