Mont, bot, atkı, bere ne varsa hazırlayın! Hafta sonu felaket etkili geliyor

Türkiye, kış ayına hızlı bir giriş yapıyor. Aktarılan son dakika haberinin detaylarına göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonundan itibaren sıcaklıkların sert düşeceğini söyledi. İşte detaylar
Mont, bot, atkı, bere ne varsa hazırlayın! Hafta sonu felaket etkili geliyor

Bugün yapılan açıklamaya göre 25 Kasım Cumartesi gününden itibaren bazı bölgelerde şiddetli etkil yağışların görülebileceğinin altı çizilirken, vatandaşların tedbirli olması istendi. İşte yapılan o açıklama ve detaylar:

"25 Kasım Cumartesi günü Güney Ege'de çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklentimiz var. Muğla, İzmir'in güneyi, Aydın, Antalya Körfezi'ni kapsayan alanda çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekliyoruz. Yine cumartesi günü İç Ege bölgemizde kuvvetli yağış bekliyoruz. Pazar günü yurdun büyük bölümünde özellikle düşük rakımlarda kuvvetli yağmur, yüksek rakımlarda kar yağışları göreceğiz”

VATANDAŞLAR HAZIRLIKLI OLMALI

Yağan, yaptığı açıklamasının devamında hava durumundaki ani değişkenlik sebebiyle vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirtti. Hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesi hem de aktarılan SMS üzerinden dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

ANKARA,İSTANBUL VE İZMİR'DE SON DURUM

Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir’deki hava durumuna ilişkin yapılan açıklamada kar ihtimalinin çok fazla görülmediğini ancak sıcaklıkların sert bir şekilde düşeceği ifade edilerek, “İzmir'de yağışlar, yağmur olarak gerçekleşecek. Ankara'da cumartesi gecesi kar ihtimalimiz çok fazla olmamakla birlikte Ankara'nın yüksek kesimlerinde mevcut. İstanbul'da önümüzdeki pazar günü yer yer karla karışık yağmur, yükseklerinde kar yağışları görebileceğiz"

yagmur-nasil-olusur-1656156487.jpg

"Sıcaklıklar ise pazar gününden itibaren oldukça düşük seyredecek. Özellikle Batı bölgelerimizde daha belirgin olacak. Çünkü şu anda 15 derece hava sıcaklıkları var. Bu 15 derece hava sıcaklıkları 10-12 derece düşerek, 4 dereceye, 2 dereceye kadar inecek. Dolayısıyla İstanbul'da yarın 17 derece olarak beklediğimiz hava sıcaklıklarının pazar günü 5 dereceye, yer yer 7 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz” denildi. Açıklamaya göre Salı gününden itibaren ülke genelinde yeni bir sistemin etkili olacağı ve Türkiye’nin bir süre sıcak havanın etkisi altına girebileceği ifade edildi.

Ankara’da hava sıcaklıklarının Salı gününe kadar hızla düşeceği ve pazartesi günü 2 dereceye kadar inebileceğinin altı çizildi.