Milli Eğitim Bakanlığı sınıf annesi uygulamasına son verdi!

Sosyal medyada yayılan sınıf annesi ile tartışan küçük çocuk videosu sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde bu uygulamayı yasakladığını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı sınıf annesi uygulamasına son verdi!

Türkiye'de son dönemde en çok tartışılan konular arasında yer alan sınıf annesi uygulaması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı beklenen kararını açıkladı. MEB'in resmi karar yazısı 81 ilde valiliklere resmen iletilirken okularda sınıf annesi uygulaması bugün itibari ile resmen yasaklandı.

Özellikle de ana sınıfı ve ilkokul dönemindeki küçük sınıflarda öğretmenlere yardımcı olması adına veliler arasından öğretmen ya da yapılan sınıf toplantısı seçilen sınıf annesi uygulaması tartışma konusu haline gelmişti. Bir okulda çekilen görüntülerin yayılması sonrasında konu tepki çekmiş ve gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrilmişti.

SINIF ANNESİ NEDİR, YASAKLANDI MI, NASIL SEÇİLİR?

Okullarda öğretmenlerin fotokopi çektirmek, sınıf temizliğini yaptırmak ya da yardımcı kaynak kitap alımı gibi konularda para toplanmasını sağlamak adına seçmiş olduğu kişiye sınıf annesi adı verilmektedir. Sınıf annesi yılın ilk veli toplantısında yapılan oylama ile veliler arasında ya da öğretmen tarafından seçilyordu.

Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız günlerde sosyal medyada viral olan bir videoda sınıf annesi olduğu iddia edilen bir veli ile sınıf içerisinde tartışma yaşayan küçük öğrenci oldukça fazla konuşulmuştu. Öğrencinin kendisini savunmak zorunda kalması tepki çekerken MEB konu hakkında beklenen kararını aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile okullarda sınıf annesi adı altında bir görevlendirmeye izin verilmeyeceği belirtilerek yasak kararı ilan edildi. Sınıflara öğretmenlerin dışında başka hiç kimsenini müdahale edemeyeceği belirtilirken sınıf annesi ya da başka bir isimle velilere görev verilemeyeceğinin altı çizildi.

Genel Yayın Yönetmeni