MEB'den öğrencilere kötü haber! Yaz tatili için birleştirme kararı açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiren yeni tatil kararını son dakika duyurdu.
MEB'den öğrencilere kötü haber! Yaz tatili için birleştirme kararı açıklandı

Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından yeni kurulan hükümette Mahmut Özer'in yerine atanan Yusuf Tekin yeni kararlara imza atarken özellikle de açık liseye geçişin zorlaşması, sınıf tekrarı ve sınıf geçme puanı gibi kurallar büyük yankı uyandırmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu son açıklamasında alınan yeni kararları açıklarken milyonlarca öğrenciye kötü haberi verdi. Yaz tatili ve ara tatil kararı için beklenti içerisinde olan öğrenciler için tatil birleştirme kararı açıklandı.

YAZ TATİLİ UZUYOR MU, KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

TRT'nin canlı yayınına konuk olan Bakan Tekin “2023 yılı için atama bahar aylarında yapıldı ve eylül başı itibarıyla 45 bin arkadaşımız aramıza dahil oldu. 4 bin civarı da e-KPSS üzerinden yapılan atamalar oldu. Dolayısıyla 50 bine yakın arkadaşımız başlamış oldu. 2024 bütçesi TBMM'de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanımızla koordineli bir şekilde atama için bize tanımlanacak sayıyı belirleyeceğiz” diyerek öğretmen atamalarına değindi.

trt.jpg

Bakan Tekin yapmış olduğu açıklamasında “Şöyle bir tablo var. Benim kişisel olarak görüşüm şu. Böyle bir ara tatil uygulaması yapacaksak, Türkiye coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı ülke. Kasım ayında Antalya'da tatil yapmak mı, yoksa bu tatili daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı? Bu tatiller olacaksa eğer illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz. Bir anket falan yapmıyoruz.

Ara tatillerin kaldırılması da gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu. Kaldırmadık, o tatil Kurban Bayramı ile birleşmiş oluyor” diyerek Kurban Bayramı tatilinin yaz tatili ile birleştirileceğini söyledi. Böylelikle 4 günlük Kurban Bayramı tatili de yaz tatilinin içerisine dahil edilmiş olacak.

Genel Yayın Yönetmeni