KPSS 55 puanı olanlar başvurabilir! Kamuya sözleşmeli memur alımı başlıyor

Kamuda çalışmak isteyenler için kamuya sözleşmeli memur alımının başlayacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada KPSS 55 puanı olanların başvurabileceği belirtildi. Farklı meslekler için yapılacak alımlarda başvuru şartları ve ilan detayları açıklandı.
KPSS 55 puanı olanlar başvurabilir! Kamuya sözleşmeli memur alımı başlıyor

İŞKUR Kamu İş İlanları sekmesi üzerinden yayımlanan son ilanda Aydın ili Efeler Belediyesi Başkanlığı için personel alımının yapılacağı duyuruldu. Sözleşmeli personel kadrosu için yapılacak alımlarda şu açıklama yapıldı:

“Efeler Belediye Başkanlığı bünyesinde 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesi ile Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş pozisyonlara tam zamanlı sözleşmeli personel alınacaktır”

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuruda bulunmak isteyenler için adayların taşıması gereken şartlar da ayrıca açıklandı. Genel başvuru şartları şu şekilde:

TC vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum olmamak

TCK’de belirtilen suçlardan mahkum olmamak

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması

İlan edilen pozisyonlar için aranan şartları taşıyabilmek

Erkek adaylar için askerliği yapmış olmak, muaf olmak ya da ertelemek / yedek sınıfında geçirmiş olmak

İlan edilen diğer pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yayımlanan ilan içerisinde özel başvuru şartları şu şekilde açıklandı:

İlan edilen unvan için mezun olunan okul itibari ile öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların 20/12/2023 ve 22/12/2023 tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar için başvuruların “Yedieylül Mahallesi İzmir Bulvarı No: 5 T.C. Efeler Belediye Başkanlığı Hizmet Binası İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Efeler /AYDIN” adresine yapılabileceği belirtildi.