Koronavirüs geçirenlere Covid 19 aşısı olanlara kötü haber az önce açıklandı! Hemen bunu yapmanız gerekiyor

Pandemi nedeniyle milyonlarca kişi hayatını kaybederken koronavirüs geçirenlere ve aşı olanlara kötü haber duyuruldu. Risk altında olabilirsiniz...
Koronavirüs geçirenlere Covid 19 aşısı olanlara kötü haber az önce açıklandı! Hemen bunu yapmanız gerekiyor

Koronavirüs geçirenlere Covid 19 aşısı olanlara kötü haber az önce açıklandı! Hemen bunu yapmanız gerekiyor - Çin'in Wuhan kentinde bir anda ortaya çıkan gizemli hastalık bir anda tüm dünyanın gündemine oturmuştu.

Salgın bir anda tüm dünyaya yayılmış, 2020 senesinde ilk kez Türkiye'de görülerek büyük panik yaşanmasına neden olmuştu. Dünya Sağlık Örgütü hastalığı pandemi olarak ilan ederken dünya tarihinde pek çok ilk yaşanmış, ülkeler sınırlarını kapatmış, uçuş yasakları getirilmiş, sokağa çıkma yasakları uygulanmıştı. Hastalığın son bulması ise koronavirüs aşısının bulunması ile gerçekleşmişti.

KORONAVİRÜS GEÇİRENLER, AŞI OLANLAR! HEMEN DOKTORA GİTMENİZ GEREKİYOR...

Pandemi döneminde hastalığa yakalanmaktan korkan ya da zorunlu kısıtlamaları aşmak isteyen kişiler koronavirüs aşısı olmuşlardı. Aşı olan kişiler için yapılan açıklamada yeni uyarılara yer verildi. Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız günlerde daha önce sosyal medyadan aşı olduğunu duyuran ünlü sunucu ve yazar Metin Uca araç sürerken fenalaşarak hastaneye kaldırılmış, sonrasında ise şah damar tıkanlığı nedeniyle hayatını kaybederek aramızdan ayrılmıştı.

asi-olanlar.jpg

Yaşananları değerlendiren Dr. Mehmet Portakal yapmış olduğu açıklamasında "Özellikle mRNA olarak bilinen yeni nesil aşı vurduranlarda pıhtılaşma problemleri ve genç yaşta kalp krizleri daha sık görülür oldu. Son dönemde damarla ilgili şikâyetler arttı.

Nasıl kaslarda ağrılar çok arttıysa veya bu kalp damar problemleri arttıysa sinir uçlarını etkilediği için özellikle odaklanma problemleri, konsantrasyon problemleri bunlarda da arttı. Sabahları yorgun uyanma, işine odaklanamama, eski verimi kaybolma, okuduğunu anlamama ve aklında kalmama gibi belirtiler de beyin sisinin ön belirtileridir" diyerek aşı olanların ve hastalığı geçirenlerin doktora muayene olarak risklere karşı kendilerini koruma altına almalarını istedi.

Genel Yayın Yönetmeni