Kasım ayı ile kış resmen geliyor! Meteoroloji 81 il için haritalı uyarılarda bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Kasım ayından itibaren kış ayına resmen girileceği öğrenildi.
Kasım ayı ile kış resmen geliyor! Meteoroloji 81 il için haritalı uyarılarda bulundu

Uzun süredir havaların ne zaman tamamen soğuyacağı ve kış ayının yaşanacağı konusunda merak edilenlerin artmasının ardından konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda Kasım ayını işaret ederek kış ayının resmen gelmeye başladığından bahsetti.

KASIM AYI İÇİN UYARI GELDİ!

1 Kasım tarihinden itibaren 81 ilde yaşanacak olan hava sıcaklık değişimleri ile birlikte sağanak yağışın da etkisini göstermeye başlayacağı öğrenildi. Bu açıdan bakıldığı zaman ise Marmara, Batı Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli sağanak yağışa Kasım ayının ilk gününden itibaren vatandaşların dikkat etmesi gerektiği öğrenilmiş oldu. Haritalı bir şekilde yayımlanan bu hava şartları iki gün için özellikle şu şekilde verildi;

screenshot-19.png

screenshot-20.png

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Tüm bunların yanı sıra Meteoroloji tarafından bugün havanın nasıl olacağına ilişkin yayımlanan tahmin şu şekilde verildi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, Ege kıyıları ile kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Elde edilen bu açıklamaların yanı sıra Kasım ayına kadar kuvvetli bir hava durumunun beklenmediği ifade edildi.

Haber Editörü